Pääministeri Sanna Marin pahoittelee toimintaansa – ”Olisi pitänyt käyttää parempaa harkintaa”

Kohujen keskellä vellova pääministeri Sanna Marin julkaisi Facebookissa päivityksen, jossa hän kommentoi viime päivien mokailuaan. Pääministeri myös pahoitteli käytöstään.

– Olemme viettäneet itsenäisyyspäiväviikonloppuna vapaa-aikaa mieheni kanssa Helsingissä. Tyttäremme on ollut hoidossa isovanhemmillaan Tampereella. Olemme käyneet ulkona syömässä, ostoksilla kaupungilla, nähneet ystäviämme ja viettäneet aikaa myös ilta- ja yöelämässä. Ravintoloissa meiltä on kysytty koronapassia ja kaikilla seurassamme olleilla on se ollut, Marin aloittaa päivityksen.

– Lauantai-iltana valtiosihteerini soitti minulle eduskunnan työpuhelimeen ja kertoi ministeri Pekka Haaviston koronatartunnasta. Samalla hän kertoi, ettei asiasta koidu erityisiä toimenpiteitä, eikä ministereitä aseteta karanteeniin, koska kaikilla on kaksi rokotetta ja täysi rokotesuoja. En kyseenalaistanut saamaani tietoa, koska THL on antanut vastaavan ohjeistuksen kansalaisille. Mikäli on saanut kaksi rokotetta, altistuneita ei lähtökohtaisesti määrätä testiin tai karanteeniin. Olen siis lauantaina ymmärtänyt, että valtioneuvoston jäsenten työt jatkuvat normaalisti, ellei terveysviranomainen toisin ohjeista.

Pääministeri kertoo, että valtioneuvoston työpuhelimeen saapunut poikkeava tieto tavoitti hänet vasta sunnuntaina. Marin hakeutui tämän jälkeen toiseen koronatestiin, jonka tulos oli negatiivinen.

Baareissa viihtyvä nuori pääministeri kertoo, että hänet tavoittaa aina puhelimitse.

– Minulla ei ollut lauantai-iltana valtioneuvoston puhelinta mukana, vaan eduskunnan työpuhelin, jota pääasiassa käytän työtehtävien hoitoon. Minut tavoittaa aina puhelimella ja niin tavoitti tälläkin kertaa.

Lopuksi Marin pahoitteli sitä, ettei ymmärtänyt toimia ohjeiden mukaisesti.

– Minun olisi pitänyt lauantai-iltana käyttää parempaa harkintaa ja tarkistaa saamani ohjeistus vielä toiseen kertaan. Siitä, etten ymmärtänyt näin toimia, olen todella pahoillani, Marin pahoittelee.

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit