Sanna Marin väitti että koronavirus johtuu ilmastonmuutoksesta! – Evoluutiobiologi hieman eri mieltä

Pääministeri Sanna Marinin mielestä koronapandemien puhkeaminen johtuu ilmastonmuutoksesta.

Tiistaina Ilta-Sanomien vaalitentissä esiintyivät pääministeri Sanna Marin ja perussuomalaisten Jussi Halla-aho. Kaksikko keskusteli ja kiisteli EU:n elpymispaketista sekä siinä sivussa myös koronatilanteesta.

Marinin kommentit koronaan liittyen ovat aiheuttaneet ihmetystä sosiaalisessa mediassa.

Marin väitti, että koronavirus johtuu ilmastonmuutoksesta, ja perusteli, että tästä syystä ilmastonmuutos pitäisi ottaa tosissaan.

– Mitä tulee tämänkaltaiseen pandemiaan, jonka keskellä olemme olleet, on seurausta muun muassa ilmastonmuutoksesta, luonnon monimuotoisuuden heikkenemisestä ja siitä, että elintilaa on viety luonnolta, jolloin myös tämänkaltaiset pandemiat pääsevät ihmisten keskuuteen aivan uudella voimalla, Marin kertoi IS:n toimittajalle.

Halla-aho kuittasi asian tuttuun lakoniseen tyyliinsä. Halla-ahon mielestä on outoa ja erikoista, että koronaviruskin johtuu nyt ilmastonmuutoksesta.

Iltalehti haastatteli evoluutiobiologi Tuomas Aiveloa, ja kysyi onko asian todella näin.

– Tiedämme, että lepakoilta siirtyy enemmän tauteja ihmisille, koska luontokatoa tapahtuu. Varmasti voidaan sanoa, että sillä on ollut näppinsä pelissä jollain tasolla tässä pandemiassa. Se on varmaan vaikuttanut siellä, mutta johtuuko se siitä, se on vaikea sanoa, Aivelo kertoo.

Aivelon mukaan ilmastonmuutos ei todennäköisesti suoraan vaikuta pandemioiden syntyyn, mutta epäsuora vaikutus voi olla olemassa.

– Ilmastonmuutos on vähän hankalampi sikäli, että se ei varmaan suoraan vaikuta, mutta sillä on epäsuora vaikutus. Jos ilmastonmuutoksen takia elinympäristöä tuhoutuu, koska tulee sään ääri-ilmiöitä tai vastaavia, lajit joutuvat ahtaammalle. Se voi vaikuttaa, Aivelo jatkaa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin)

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Luitko jo nämä?

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]