”Ruutuaika ahistaa” – Marja Hintikka pureutui monia koskettavaan asiaan

Monet aikuiset ja lapset ovat nykyään taukoamatta älypuhelin kädessään. Useat vanhemmat kuitenkin miettivät missä on raja etenkin lapsen ruutuajan kanssa.

Juontaja Marja Hintikka pureutui asiaan Instagram-päivityksessään:

– RUUTUAIKA AHISTAA!

– No, et ole ainoa! Olen havainnut, että ruutuajan hallintaan liittyvät kysymykset ovat yleisimpiä keskustelunaiheita vanhempien tuskaringeissä.

- ILMOITUS -

– ”Mitä pelejä ja rajoituksia minkäkin ikäiselle? Pitääkö ostaa pikkuveljelle puhelin, kun isosisko jo sai? – No menköön aikaisemmin nuoremmalle niin ei tarvitse koko ajan vastata narinaan! Missä kohtaa saa alkaa käyttää puhelinta rajoituksetta – vasta kuin muuttaa kotoa? – No ei kai nyt, kun kaikki muutkin lapset kuulemma jo saa nukkuakin puhelimen kanssa!”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Marja Hintikka (@marjahintikka) jakama julkaisu

Marja jatkaa vielä:

– Onko tuttua? Ei ole mikään ihme, että ruutuajan hallinta herättää kysymyksiä ja jopa ahdistusta – onhan kyseessä maailma, jota ei tällaisenaan ollut olemassakaan omassa lapsuudessamme.

– Miten hallinnoida ja kasvattaa viisaasti jotain sellaista, josta itsellä ei ole kokemuspohjaa, samalla kun tuntuu, että lapsi on valmiiksi valovuoden edellä pelien ja sovellusten maailmassa.

– Vaikea ja uusi juttu! Eräs viisas ihmismielen asiantuntija sanoi mulle, että niin kauan kuin lapsi osaa uppoutua myös muihin asioihin kuin ruudun ääreen – leikkiin, askarteluun, urheiluun ja rakenteluun – ei kannata liikaa huolestua. Se oli rauhoittava neuvo.

- ILMOITUS -

Maria kommentoi myös aikuisten puhelimen käyttöä:

– Mua rasittaa maailman eniten puhelinta räpläävien vanhempien syyllistäminen! Se saattaa olla päivän ainoa hetki koodailla kaverille, kun lapsi viihtyy tuokion hiekkalaatikolla. Joten armoa armoa, tässäkin asiassa!

Lue: Juontajapariskunta Marja Hintikka ja Ile Uusivuori palkittiin vuoden mökkiläisiksi – suunnittelevat heti uutta projektia mökille!

NÄIN SAAT 400€ BONUKSEN + 120 ILMAISKIERROSTA

  • Tee ilmainen pelitili LuckyDinolle ja saat 20 ilmaiskierrosta Book of Dead kolikkopeliin.
  • Lisäksi saat ensimmäisen talletuksen yhteydessä 400€ bonuksen + jopa 100 extra ilmaiskierrosta.

Lue lisää

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Viikon suosituimmat

UUSIMMAT

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]