Poliisi tiedottaa: Iso Omenan uhri ei menehtynyt tukehtumalla

Poliisi on kertonut tänään keskiviikkona (11.1) lisää tietoa 35-vuotiaan espoolaisnaisen kuolemaan liittyen. Uhri menehtyi vartijoiden alle lauantaina (7.1.) Espoon kauppakeskus Isossa Omenassa.

Tilanne sai alkunsa, kun vartijat saivat ilmoituksen häiriötä aiheuttaneesta naisesta. Ilmoittaja oli miesasiakas.

Netissä levinneillä videoilla näkyi miten vartijat veivät naisen maahan voimakeinoin ja pitivät hänestä kiinni. Uhri menehtyi neljän miesvartijan alle. Poliisi tutkii tapausta kuolemantuottamuksena.

Poliisin tänään julkaiseman tiedotteen mukaan, henkilö ei alustavien tietojen mukaan kuollut tukehtumiseen.

– Esitutkintaa varten saadun oikeuslääketieteellisen alustavan lausunnon mukaan nainen ei ole menehtynyt tukehtumalla. Poliisi ei tiedota kuolinsyystä tarkemmin, sillä kuolemansyyn selvittämistä koskevat tiedot ovat salassa pidettäviä, tiedotteessa kerrotaan.

Esitutkinnassa tapauksen alkutilanne on selkeytynyt poliisille valvontatallenteiden perusteella.

– Videotallenteelta on nähtävissä, että nainen käveli kauppakeskuksen käytävällä, kun häntä vastaan tuli kaksi järjestyksenvalvojaa. Järjestyksenvalvojat olivat aiemmin saaneet tiedon siitä, että naisen epäiltiin häiriköineen toista asiakasta, poliisi tiedottaa.

– Järjestyksenvalvojat pysäyttivät naisen, ja lyhyen keskustelun jälkeen he alkoivat poistaa häntä kauppakeskuksesta. Tämän jälkeen seurasi voimankäyttötilanne, jonka yksityiskohtia esitutkinnassa selvitetään.

Poliisi jatkaa yhä esitutkintaa kuulemisilla ja lausuntojen hankkimisella.

– Länsi-Uudenmaan poliisi on kuullut asiassa lukuisia henkilöitä, kuten tilanteessa olleita vartijoita ja todistajia. Poliisilla on tiedossa myös vartijat paikalle pyytäneen henkilön henkilöllisyys. Poliisi on tavoittanut hänet ja tulee kuulustelemaan häntä lähipäivinä, tiedotteessa kerrotaan.

– Esitutkinta jatkuu kuulemisilla ja asiantuntijalausuntojen hankkimisella. Myös valvontatallenteita ja silminnäkijöiden toimittamia videotallenteita käydään edelleen läpi.

IL: Isossa Omenassa vartijoiden alle kuolleen naisen veli avautui tapahtuneesta ja oikoo nettihuhuja

Järkyttävä video Isosta Omenasta leviää netissä – Naiseen kohdistetaan ylimitoitettua voimankäyttöä

Securitaksen sometilit täyttyivät vihaisista viesteistä: ”Tappavan tehokasta toimintaa”

Seuraa Gekkosta Instagramissa.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit