Poliisi varoittaa: Kirjoitellessasi ja jakaessasi kuvia voit syyllistyä rikokseen

Kuva: Santeri Viinamäki

Poliisi kehottaa kansalaisia hillitsemään tunteita somessa.

Helmikuun alussa poliisille ilmoitettiin Ylöjärvellä liikkuvasta punaisesta pakettiautosta, joka olisi yrittänyt houkutella lasta kyytiinsä. Poliisi tutki tapauksen eikä rikosta ole tapahtunut.

Sosiaalisessa mediassa asiasta nousi kohu ja somekansa alkoi jakamaan punaisten pakettiautojen rekisterinumeroita ja kuvia. Tapahtumasarja kärjistyi ylilyöntiin 18. helmikuuta, kun erästä punaista pakettiautoa heitettiin kivillä nuorison toimesta. Auto oli erään firman, ja sen työntekijät olivat matkalla töihin. Auto ja henkilövahingoilta säästyttiin.

Poliisin tiedostaa, että someraivo voi eskaloitua joissakin tapauksissa uhkailuihin ja sivullisten vahingoittamiseen. Oman käden oikeuteen on tultava loppu, sillä kansalainen ei ole poliisi, poliisi korostaa.

Poliisi ei usein tartu someraivoon julkisella tiedotteella, mutta nyt tapahtui poikkeus:

”Muistutamme, että poliisi ei missään muodossa hyväksy tällaista toimintaa ja sellaiseen ryhtyvät voivat syyllistyä rikokseen. Kansalaisten tehtäviin ei kuulu selvittää, onko joku syyllistynyt johonkin rikokseen vai ei. Vielä vähemmän kansalaisille kuuluu oikeuden ottaminen omiin käsiin niin, että jonkun henkilön päätettäisiin olevan tekijä ja häneen kohdistettaisiin uhkailua tai muita toimia”, poliisi toteaa.

”Jos sinulla on tietoa epäillyistä rikoksista, ilmoita tietosi poliisille, älä kirjoittele niistä sosiaaliseen mediaan. Kirjoittaessasi tai jakaessasi kuvia epäilyistäsi voit syyllistyä esimerkiksi kunnianloukkaukseen tai yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämiseen.”

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
2 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit