Poliisilta tuttu varoitus joulun alla: ”Menoliikenne jakautuu tänä jouluna erityisesti ensi viikon…”

Poliisi varoittaa jouluruuhkista.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Facebook-sivuilla on julkaistu kirjoitus, jossa kansalaisia varoitetaan joulun meno ja -paluuliikenteen ruuhkista.

Lue päivitys alta:

– Joulun menoliikenne jakautuu tänä jouluna erityisesti ensi viikon maanantain ja keskiviikon välille. Paluuliikenne vilkastuu erityisesti joulun pyhien jälkeen ja viikon 53 alussa.

– Joulunajan loma- ja ostosliikenne kasvattavat liikennemääriä pääteillä ja taajamissa. Joulun luonteen vuoksi liikenteessä tulee olemaan paljon autoilijoita, jotka eivät yleensä aja paljon talviolosuhteissa. Poliisi muistuttaa, että autoilijoiden on hyvä joululiikenteessäkin varata riittävästi aikaa ostosmatkoille ja pitemmille ajomatkoille maanteillä. On tärkeää myös huomioida muut tielläliikkujat ja noudattaa liikennesääntöjä.

– Pahoja ruuhkia pääteille ei odoteta, mutta mahdollinen peräänajo tai muu onnettomuus voi muuttaa tilanteen pysähteleviksi ja seisoviksi jonoiksi. Kun matkantekoon on varattu riittävästi aikaa, ajonopeudet ovat nopeusrajoitusten ja olosuhteiden mukaiset ja muistetaan pitää riittävä etäisyys edellä ajavaan, voidaan monilta vaaratilanteilta välttyä. Suositeltavaa on ajaa liikennevirran mukana ja välttää tarpeettomia ohituksia.

– Itä-Uudenmaan poliisi toivottaa joulurauhaa liikenteeseen. Kaikilla on oikeus päästä ehjänä perille.

Liity Gekkosen WhatsApp-kanavalle ja saat kaikki uutiset kätevästi WhatsAppiisi.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit