TV-lääkäri Pippa Laukalla on sota-ahdistusta – kertoo mistä saa helpotusta: ”Napsautan uutiset pois jo alkuillasta”

Julkkislääkäri ja kirjailija Pippa Laukka kertoo somessa, että hänen ajatuksensa ovat pyörineet viime aikoina sodan ympärillä.

– Ahdistus, pelko ja suru ovat pinnalla ja uutisten lukeminen pahentaa oloa. Tiedä vaikka tunteissa olisi ylisukupolvista ketjuuntumista ja takaumaa sodan ajoilta. Isovanhempani kun joutuivat jättämään kaiken taakseen Viipurissa kun Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen, Pippa kirjoittaa.

– Olen paljon miettinyt heitä ja niitä kokemuksia. Yksi päivä huomasin pohtivani mitä tavaraa ottaisin mukaani jos nyt pitäisi lähteä. Ja voitteko kuvitella, en keksinyt mitään! Kaiken kaikkiaan suurin osa asioista on turhaa tavaraa ja voisin hyvin kuvitella pärjääväni ilman monia asioita. Tiedän, että kaikki edellä oleva on asioiden edelle menemistä. Mutta niin inhimmillistä ja veikkaan, että moni jakaa nämä ajatukset kanssani, hän jatkaa.

Pippa kertoo lempparipuuhistaan, jotka ovat saaneet ajatukset pois vallitsevasta maailmantilanteesta:

– Rakastavat koiraihmiset: Junnun kanssa lenkillä tapaa niin mahtavia koiraihmisiä joiden kanssa höpötellessä unohtuu maailman murheet. Ja koiratkin nauttii samalla leikeistä!

– Mielekäs työ: Ihan parasta, kun saa tavata työkavereita kasvotusten ja tehdä töitä yhdessä. Tunnen niin kuuluvani joukkoon ja yhdessä saamme tehdä tärkeää ja merkityksellistä työtä. Tiesittekö muuten, että Karviainen (Vihdin ja Karkkilan kuntayhtymä) on ihan paras työpaikka ja mulla on parhaat työkaverit. Ai että mä nautin!

– Äänikirjat: Tarvitseeko tästä sanoa edes enempää. Rakastan kuunnella tarinoita ja uppoutua kirjoihin. Siinä omat murheet ja huolet unohtuu.

– Uutisrajoitus: Tämä. Etenkin iltaisin mieli on herkillä ja suojaukset alhaalla. Mä napsautan uutiset pois jo alkuillasta. Se että mä valvon öitäni ryveten huolessa, ei todellakaan auta eikä palvele ketään.

Pippa ylistää päivityksessään myös presidentti Sauli Niinistöä.

– Olen aina arvostanut valtavasti istuvaa presidenttiämme ja hänen rehellisen realistista tapaa viestiä asioista. Tämän kriisin myötä arvostan häntä vielä enemmän. On meillä Suomessa hieno presidentti!

– Jaan tämän iloisen kuvan parin vuoden takaa kun ei vielä onneksi tiedetty mitä tulevat vuodet tuo tullessaan. Värit sattui sopivasti kohdilleen. Slava Ukraini.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Pippa Laukka (@pippalaukka) jakama julkaisu

- ILMOITUS -

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Pippa Laukka (@pippalaukka) jakama julkaisu

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Luitko jo nämä?

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]