Marja Hintikka ja Ile Uusivuori latasivat hyisevän haasteen kehiin – pystyisitkö sinä tähän?

Energian säästäminen on ollut tapetilla energiakriisin vuoksi. Myös ihmisten halu vihreämpään kulutukseen on hyvästä syystäkin muodissa. Pienillä teoilla on suuret vaikutukset kun moni osallistuu talkoisiin.

Juontajapariskunta Marja Hintikka ja Ile Uusivuori ottivat osaa energiatalkoisiin omalla tavallaan. He latasivat someen haasteen Energiansäästöviikolle. Pystyisitkö sinä tähän haasteeseen?

– Tänään alkaa koko maan laajuinen Energiansäästöviikko! Tiesitkö, että lämmin suihku ja lämpimän veden käyttö kuluttaa paljon energiaa? Kylmä suihku on erittäin tehokas keino vähentää yksilön näkökulmasta energiankulutusta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Marja Hintikka (@marjahintikka) jakama julkaisu

– Koska nyt todellakin vietetään Energiansäästöviikkoa, johon me päätimme osallistua ottamalla koko viikon vain kylmiä suihkuja! TULE MUKAAN! Ottakaa vaikka kisa, kuka teidän perheestä kestää kylmää suihkua parhaiten! Lasten kanssa kannattaa toki totutella ensin – meidän muksuista vain yksi rakastaa kylmää suihkua luonnostaan.

Marja kertoi vielä kylmän suihkun terveyshyödyistä.

– Ja hei – ”urbaaniksi avannoksikin” kutsutusta kylmästä suihkusta on myös selkeitä terveyshyötyjä, kuten: Tuottaa (alkujärkytyksen jälkeen!) mielihyvää, kun aivolisäkkeestä vapautuu betaendorfiinia. Vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja vahvistaa verenkiertoa.Parantaa unensaantia, kun verisuonista vapautuu serotoniinia.Laskee perusverenpainetta, jos käy säännöllisesti kylmässä vedessä yli 3 kk ajan.

Ilen ilme oli kyllä näkemisen arvoinen ensimmäisen kylmän suihkun yhteydessä, mutta Marja lohdutti puolisoon kommentoimalla, että niihin tottuu jopa ei-avantouimarikin (Ile) kahdessa viikossa.

Lue myös: Juontajapariskunta Marja Hintikka ja Ile Uusivuori palkittiin vuoden mökkiläisiksi – suunnittelevat heti uutta projektia mökille!

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit