Maria Veitolalta löydettiin suuri kasvain ruokatorven ympäriltä: ”Raskasta elää pelossa ja epävarmuudessa”

Televisiosta tuttu juontaja Maria Veitola, 47, julkaisi tänä aamuna sokki-ilmoituksen Instagram-tilillään. Veitola paljasti, että hän on käynyt suuressa leikkauksessa, jossa häneltä on poistettu ruokatorven ympärille kietoutunut suuri kasvain.

Maria makaa parhaillaan Meilahden sairaalassa, josta päivitys on tehty.

– Terkut Meilahden sairaalasta. Multa leikattiin jättimäinen kasvain rintaontelosta. Kirurgin mukaan todennäköisesti hyvänlaatuinen kasvain (patologilta tulee vielä varmistus) oli kietoutunut ruokatorven ympärille painaen sydäntä sekä palleaa, Maria aloittaa riipaisevan päivityksensä.

Maria kertoi, että kasvain löytyi joulukuussa varjoainekuvauksessa. Lääkärin mukaan kyseessä oli ”hurja löydös”.

– Kasvain löytyi varjoainekuvauksessa joulukuussa, ja sain tietää siitä tammikuussa. ”Hurja löydös”, sanoi lääkäri ja laittoi mut leikkausjonoon. Leikkausaika tulisi viikon varoitusajalla, ja toipumiseen pitäisi varata kuukausi. Hoitotakuun mukaan leikkaus pitäisi tehdä 6 kk kuluessa. ”Mutta ei me niin kauan voida sun tapauksessa odotella”, sanoi lääkäri, Veitola jatkaa.

HUS:n toiminnassa olisi myös ollut paljon parantamisen varaa.

– Maaliskuussa soitin osastolle ja kysyin, miten korona mahtaa vaikuttaa leikkausjonoon ”ei mitenkään”, mulle vastattiin. Kesäkuun alussa soittelin uudelleen ihmetellen, miksi kutsua leikkaukseen ei ole tullut. ”Kaikki leikkaussalit yhtä lukuunottamatta on kiinni ja henkilökunta koulutettu koronan tehohoidon tarpeisiin”, kerrottiin. Leikkaukseni siirtyisi pitkälle tulevaisuuteen.

Epätietoisuudessa vellonut Maria kertoo olleensa todella vihainen HUSille. Pelossa ja epävarmuudessa eläminen on ollut henkisesti todella raskasta.

– Oon ollut tosi vihainen HUSille siitä, että sairaala ei ole ollut missään yhteydessä jonossa oleviin potilaisiin. Ei ainakaan muhun. Tietoa olen saanut vain, kun olen itse soittanut ja vaatinut. On ollut henkisesti tosi raskasta elää pelossa ja epävarmuudessa. Edes tekstiviesti siitä, että hoitotakuu ei päde ja korona vaikuttaa isosti leikkausjonoihin, olisi ollut kiva.

Maria kertoo että hän on saanut hyvää hoitoa ja leikkaus meni hyvin. Juontaja kehuu myös sairaalan henkilökuntaa.

– Nyt kun olen täällä 9 kk odotettuani, olen saanut mielettömän hyvää hoitoa. Parasta mahdollista. Leikkaus meni hyvin, olen siitä tosi onnellinen. Hoitohenkilökunta on aivan mahtavaa. Kirurgi, lääkärit, hoitajat, sairaala-apulaiset, vahtimestarit, fysioterapeutti. Ystävällisiä, täsmällisiä, sydämellisiä, kiireettömiä ja paneutuvia mega-ammattilaisia.

Marialla on järisyttävät kivut ja järisyttävät kipulääkkeet, mutta henkilökunta on tehnyt olosta turvallisen.

– Mulla on ollut leikkauksen jälkeen järisyttävät kivut ja järisyttävät kipulääkkeet. Silti, läsnäolevan ja empaattisen henkilökunnan ansiosta on ollut koko ajan turvallinen olo.

Lopuksi Veitola toivottaa tsemppiä kaikille leikkausjonolla oleville tuhansille ihmisille sekä jonoja purkaville hoitoalan ammattilaisille.

– Koronakevään takia HUSin leikkausjonossa on tällä hetkellä tuhansia ihmisiä. Toivotan kaikille heille, sekä jonoja purkaville ammattilaisille tosi paljon tsemppiä. Ja muita pyydän olemaan fiksuja ja iisisti. Koronan leviäminen vaikuttaa myös siihen, miten ihmiset saavat hoitoa muissa asioissa.

 

View this post on Instagram

 

Terkut Meilahden sairaalasta. Multa leikattiin jättimäinen kasvain rintaontelosta. Kirurgin mukaan todennäköisesti hyvänlaatuinen kasvain (patologilta tulee vielä varmistus) oli kietoutunut ruokatorven ympärille painaen sydäntä sekä palleaa. Kasvain löytyi varjoainekuvauksessa joulukuussa, ja sain tietää siitä tammikuussa. ”Hurja löydös”, sanoi lääkäri ja laittoi mut leikkausjonoon. Leikkausaika tulisi viikon varoitusajalla, ja toipumiseen pitäisi varata kuukausi. Hoitotakuun mukaan leikkaus pitäisi tehdä 6 kk kuluessa. ”Mutta ei me niin kauan voida sun tapauksessa odotella”, sanoi lääkäri. Maaliskuussa soitin osastolle ja kysyin, miten korona mahtaa vaikuttaa leikkausjonoon ”ei mitenkään”, mulle vastattiin. Kesäkuun alussa soittelin uudelleen ihmetellen, miksi kutsua leikkaukseen ei ole tullut. ”Kaikki leikkaussalit yhtä lukuunottamatta on kiinni ja henkilökunta koulutettu koronan tehohoidon tarpeisiin”, kerrottiin. Leikkaukseni siirtyisi pitkälle tulevaisuuteen. Oon ollut tosi vihainen HUSille siitä, että sairaala ei ole ollut missään yhteydessä jonossa oleviin potilaisiin. Ei ainakaan muhun. Tietoa olen saanut vain, kun olen itse soittanut ja vaatinut. On ollut henkisesti tosi raskasta elää pelossa ja epävarmuudessa. Edes tekstiviesti siitä, että hoitotakuu ei päde ja korona vaikuttaa isosti leikkausjonoihin, olisi ollut kiva. Nyt kun olen täällä 9 kk odotettuani, olen saanut mielettömän hyvää hoitoa. Parasta mahdollista. Leikkaus meni hyvin, olen siitä tosi onnellinen. Hoitohenkilökunta on aivan mahtavaa. Kirurgi, lääkärit, hoitajat, sairaala-apulaiset, vahtimestarit, fysioterapeutti. Ystävällisiä, täsmällisiä, sydämellisiä, kiireettömiä ja paneutuvia mega-ammattilaisia. Mulla on ollut leikkauksen jälkeen järisyttävät kivut ja järisyttävät kipulääkkeet. Silti, läsnäolevan ja empaattisen henkilökunnan ansiosta on ollut koko ajan turvallinen olo. Koronakevään takia HUSin leikkausjonossa on tällä hetkellä tuhansia ihmisiä. Toivotan kaikille heille, sekä jonoja purkaville ammattilaisille tosi paljon tsemppiä. Ja muita pyydän olemaan fiksuja ja iisisti. Koronan leviäminen vaikuttaa myös siihen, miten ihmiset saavat hoitoa muissa asioissa.

A post shared by Maria Veitola (@mariaveitola) on

Marian julkaisu sai paljon positiivisia tsemppiviestejä ja sydämiä.

– Mutsi💚, kirjoittaa laulaja Alma.

– Hirveesti voimia!😘❤️❤️, kirjoittaa poppari Abreu.

– Voimia toipumiseen❤️❤️❤️❤️, Maija Vilkkumaa toivottaa.

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit