Liiga antoi Pelicansille sakot Kulta-Iida kohusta – Näin kohublondi itse kommentoi!

SM-Liiga on antanut Lahden Pelicansille sakkorangaistuksen koskien Tappara – Pelicans finaaliottelua. Pelicansin organisaatio oli kutsunut kohublondi Iida Vainion otteluun, ja asetti naisen istumaan lähelle Tapparan maalivahtia Christian Heljankoa. Kultamekkona tunnetuksi tullut Iida syyttää kyseistä pelaajaa seksuaalirikoksesta. Iidaa näytettiin myös useaan otteeseen jäähallin videotaululla. Tarkoitus oli monien mielestä provosoida ja häiritä Heljankoa.

Mediapersoona Aleksi Valavuori kertoi hiljattain Mummorulla-sivustolla, että Iidan syytös on täysin perätön. Valavuoren mukaan Iida halusi kostaa seksuaalirikossyytteellä, koska tuli dumpatuksi pelaajan toimesta pari vuotta sitten.

Lue lisää: Raju avautuminen! Aleksi Valavuori kertoo blogissaan ”ruman totuuden Kulta-Iidasta”

Kulta-Iida reagoi heti

Iida on julkaissut useita twiittejä Pelicansin saamaan sakkorangaistukseen liittyen.

-Käsittämätöntä. Olen pahoillani @PelicansFI en tiennyt, että olen näin vaikuttava persoona, Vainio tviittasi.

-Mä meen ens vuonna joka ikiseen sm-liiga peliin, näytän mikä oikeesti on provosointia. Fanien provosointia ei oteta koskaan huomioon, tappara fanit ne saa huudella lapsien korviin rivouksia kyllä. Huh #liiga rikki, Iida jatkoi.

Liigan päätös alla.

Liigan hallitus määräsi Lahden Pelicans Oy:lle sakkorangaistuksen

Liigan hallituksen näkemyksen mukaan Pelicansin toiminta tiistaina 25.4.2023 pelatussa Pelicans–Tappara-ottelussa rikkoi Liigan kilpailusääntöjä.

Kilpailusääntöjen kohdan 15. Videotaulu ja sen käyttö mukaan tapahtuma-areenan videotaululla näytettävää kuvaa ei saa käyttää provosoimaan esimerkiksi vastustajaa tai erotuomaria. Liigan hallituksen näkemyksen mukaan Pelicansin toiminta rikkoi tätä sääntöä: Pelicans on kyseisessä ottelussa provosoinut vastustajan pelaajaa videotaulua hyödyntämällä.

Tästä syystä Liigan hallitus on langettanut Lahden Pelicansille sakkorangaistuksen. Liigan linjan mukaisesti rangaistuksen yksityiskohtia ei käsitellä julkisesti.

Liigan kilpailusääntöjen kohta 15: Videotaulu ja sen käyttö:

Videotaululla on ottelun aikana ensisijaisesti esitettävä live-kuvaa. Videotaululla esitettävän mainonnan tai muun informaation on oltava hyvän maun mukaista. Liigalla on oikeus määrätä mikä tahansa videolla esitettävä materiaali poistettavaksi. Videotaulua tulee aktiivisesti käyttää myös ottelutunnelman kohottamiseen. Videotaululla näytettävää kuvaa ei saa käyttää provosoivaan käyttöön, esim. vastustajaa tai tuomaria kohtaan.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

guest
3 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Luitko jo nämä?

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]