Konkurssin tehnyt Janne Kataja itkuisena kameran edessä: ”tyttäreni laittoi viestin, että meneekö meiltä koti”

Näyttelijä Janne Kataja avautui yrityksensä Hihhihhii Oy:n konkurssista tiistaiaamuna (16.4.) Instagramin livelähetyksessä. Kataja tiedotti maanantaina, että yritys on jättänyt vapaaehtoisen konkurssihakemuksen.

Yrityksen viimeisimmistä tilinpäätöstiedoista selviää, että kahden edellisen tilikauden aikana tappiota oli kertynyt yhteensä 630 172 euroa. Lisäksi yritystä rasittaa seitsemän miljoonan euron velat.

Lue myös: Janne Katajalta synkkä päivitys: ”Elämäntyöni suurin tragedia on tapahtunut”

Hihhihhii Oy on Katajan ja näyttelijä Aku Hirviniemen yhdessä perustama yhtiö, jonka toimiala oli alun perin tapahtumatuotanto sekä tv-sarjojen ja elokuvien tuotanto. Myöhemmin yhtiö laajeni kiinteistöalalle ja lelukauppoihin.

– Takana on paljon huonosti nukuttuja öitä, iso määrä stressiä ja pettymystä. Yritän parhaan valistukseni mukaan kuvailla, mitä tässä on käynyt ja miten tähän on päästy, Janne alustaa livelähetyksessään.

Katajan mukaan lelukauppabisnes oli kannattavaa, kunnes korona ja Venäjän aloittama hyökkäyssota heikensi ostovoimaa.

Kataja kertoo ukeneensa edellisenä iltana netin keskustelupalstoja ja haluavansa oikoa siellä olevia väärinkäsityksiä ja mielikuvia.

– Ettei tule mielikuva, että olisimme yrittäjinä olleet holtittomia, koska siitä ei ole kyse.

Kataja kertoo, ettei kukaan yrittäjä tai osakas halua hakeutua konkurssiin. Kataja kertoo lukeneensa nettikommentteja, joissa väitettiin, että tuotantoyhtiö ”ajettiin konkurssiin henkilökohtaisen hyödyn vuoksi”.

– Valistuneen käsitykseni mukaan jäimme hyvin pienestä kiinni, ettei olisi tarvinnut olla tässä tilanteessa, Kataja sanoo.

Kataja herkistyi livelähetyksessä kyyneliin useampaan otteeseen.

– Konkurssi on inhimillinen tragedia, sen lisäksi että koskettaa perhettäni ja osakkaiden perheitä. Tämä koskettaa työntekijöiden perheitä ja läheisiä, ja yhteistyökumppanien perheitä ja läheisiä, Kataja suree.

Konkurssi on Katajalle kova pala purtavaksi.

– Se tuntuu tosi raadolliselta, lopulliselta. Siihen liittyy paljon häpeää, koska on epäonnistunut. Liittyy paljon surua, koska moni ihminen joutuu pettymään. Liittyy vähän myös vihaa ja kiukkua.

Etenkin oman lapsen esittämä kysymys on Jannelle kova paikka.

– Samaa aikaa tyttäreni laittoi viestin, että meneekö meiltä koti. Sanoin että ei, mutta en tiedä, olen uuden edessä.

Kyyneliin liikuttunut Kataja sanoo myös, että lapsia pelottanut, tullaanko heitä nyt kiusaamaan koulussa isänsä konkurssin vuoksi.

Tämä saa Katajan herkistymään lisää.

– Sanoin, että jos koulussa tän takia kiusataan… ”Kun muiden lasten vanhemmat ovat niin menestyneitä…” Lupasin, että teidänkin isä on jonain päivänä taas menestynyt.  Tuollaisen asian tai minkään takia ei saa koulussa kiusata.

Katajan mukaan keskustelupalstoja seuratessa näyttää siltä, että kiusaamiskulttuuri tarttuu kotoa myös kouluihin.

Lopuksi Janne kiittelee ihmisiä saamistaan lukuisista tsemppiviesteistä.

Viime vuoden lopulla Hihhihhii Oy joutui kohun keskelle, kun Hirviniemi erosi yhtiön hallituksesta törkyviestikohun myötä. Mediassa uutisoitiin, että Hirviniemi oli lähettänyt lukuisille naisille seksuaalissävytteisiä ja ahdistelevia törkyviestejä jo vuosien ajan.

Kohun jälkeen Hirviniemi pyysi käytöstään anteeksi ja katosi julkisuudesta. Samalla hän menetti työprojektinsa.

Lue myös: Janne Katajan itkuinen konkurssitilitys aiheutti kommenttivyöryn: ”Rohkea puheenvuoro”

Lue myös:

Seuraa Gekkosta Instagramissa.

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit