Kommentti: Suomen kaunein koti – Tuomariston ja katsojan käsitykset kauneudesta eivät aina kohtaa

Suomen kesämökkiviisaat vierailevat kevään aikana kolmellakymmenellä suomalaisella kesämökillä. Esitellyistä kesämökeistä tuomarit valitsevat kymmenen, joista katsojat valitsevat Suomen kauneimman.

Tuomarikolmikko, arkkitehti Sini Rainio, sisustusarkkitehti Tero Pennanen ja toimittaja Hanna Sumari arvostelevat vierailukohteensa ja jakavat kohteelle kouluarvosanan. Vaikka tuomareiden arvioinnit eivät ratkaise koko kauden voittajaa, heidän arvioinneillaan kaksikymmentä kohdetta kolmestakymmenestä ei pääse alkueristä edes ”säälipleijareihin”! Tuomareiden arvioinneilla on näin suuri vaikutus kilpailun lopulliseen tulokseen.

Kilpailuformaatissa eivät varmasti katsojien ja tuomariston käsitykset kauneudesta aina kohtaa; alkukarsinnassa ei pääse katsojaäänestykseen sellaisia kohteita, jotka ovat kansan suosikkeja, mutta joissa tuomaristo löytää arvosteltavaa.

Kun samassa jaksossa yksi kesämökeistä on tuomariston mielestä liian kalustettu, toinen on kuin kirpputori, hengästyttävästi täynnä; mökissä on vaikea edes liikkua. Tuomariston korulippaaksi ristimän kohteen kruunasi seinillä roikkuvat eläinten raadot.

Tietysti aina, kun kilpailu ratkaistaan muuten kuin kellolla tai mittanauhalla, asiantuntevia mielipiteitä on yhtä monta kuin katselijaa. Mitä mieltä sinä olet Suomen kaunein koti -sarjan arvioinneista?

Suomen kaunein koti: Kesämökit MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaisin klo 20. Jaksot katsottavissa myös C Moressa.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]