Kirsti Paakkanen on kuollut 92-vuotiaana – Marimekon Facebook-sivuille ilmestyi koskettava kirjoitus

Marimekon omistajana tunnettu yritysjohtaja Kirsti Paakkanen on kuollut 92 vuotiaana.

Paakkanen myi Marimekon vuonna 2008, ja siirtyi sittemmin eläkkeelle.

Näin Marimekon Facebook-sivuilla kerrotaan Paakkasesta:

”Kirstin vaikutus Marimekon tarinaan on valtava. Vahvalla visiollaan ja periksiantamattomuudellaan hän puhalsi uutta elämää väreihin ja kuvioihin.
Marimekon tulevaisuus osana Amer-yhtymää näytti 1980-luvun lopulla synkältä, kun sen taloudellinen tilanne heikkeni nopeasti ja yleinen mielikuva Marimekko-brändistä hämärtyi. Ranskaan vetäytyneen Kirstin omistama Workidea Oy osti Marimekon Amerilta syyskuussa 1991, ja siitä alkoi uusi, vahvan ja kannattavan kasvun aika. Kirsti toimi Marimekon toimitusjohtajana 31.1.2008 asti.

Kirsti onnistui valloittamaan yleisönsä aina ja kaikkialla. Hän kulki aina rohkeasti omaa polkuaan elämässään. Kirstin kiehtovia piirteitä oli omintakeinen yhdistelmä kansanomaisuutta ja glamouria. Hän pukeutui lähes poikkeuksetta mustaan, mutta hänen persoonassaan ja toimissaan Marimekossa olikin sitten väriä yllin kyllin.
Kirsti uskoi, että sydän sytyttää sydämet ja muistutti, että aina on vastassa toinen ihminen tunteineen. Kirsti ja häneltä saamamme opit elävät vahvasti meidän marimekkolaisten sydämissä. Hänen esimerkkinsä inspiroimina jatkamme yhdessä Marimekon ilmiön vaalimista.”

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit