Kalle ja Riina-Maija Palander tekevät paluumuuttoa Espanjasta Viroon raskauden vuoksi! – Matkalla järkyttäviä vastoinkäymisiä: ”Luoja mikä taistelu!”

Ex-alpinisti Kalle Palander ja vaimo Riina-Maija Palander tekevät parhaillaan muuttoa aurinkoisesta Espanjasta takaisin loskaiseen Viroon.

Riinis on kertonut paluumuutostaan avoimesti Instagram-tilillään.

Yhtenä syynä Viron paluulle on se, että Riina-Maijan ja Kallen hevoset Ferranea ja Golddigger odottavat kumpikin varsoja. Tammojen lasketut ajat ovat keväällä.

– Rekka on lastattu rakkailla eläimillä ja matkaa jäljellä 4600km, Riina-Maija kirjoitti noin viikko sitten Instagramissa käyttäen aihetunnistetta ”jouluksi kotiin”.

Pariskunnan ja hevosten reitti kulkee läheltä Ukrainan rajaa, joten on sanomattakin selvää, että matkassa on mukana paljon jännitystä Venäjän hyökkäyssodan vuoksi.

Tien päällä on koettu myös odottamattomia haasteita.

– Luoja mikä taistelu ollut luonnonvoimien ja varsan vieroitusoireiden kanssa. Rekka vielä ehjä, vaikka Peppi on tehnyt kaikkensa potkiakseen sen päreiksi, Riina-Maija kirjoitti eilen keskiviikkona (7.12) Stories-osiossaan. Peppi on kyydissä oleva villi varsa.

Tänään torstaina (8.12) Riina-Maija kertoo Instagram-tilinsä Stories -osiossa, että hevosia kuljettanut rekka on ”levinnyt”.

– Rekka alkoi ensin viheltämään, sit kiljumaan. Plan B eli apua ja äkkiä, Palander kertoo.

Riina-Maija kertoo löytäneensä ”kuin ihmeen kaupalla” Liettuasta tallin, joka vastasi naisen avunhuutoon.

– Sain hevoset talliin, nyt vain rekka tarvitsee kipeästi mekaanikon, jotta matka voi jatkua, Riina-Maija kirjoittaa ja jatkaa:

– Ensin rekkaan ei meinattu saada sähköä toimimaan koska Varsovassa (Puola) jatkoroikka kärähti. Mut onneksi saatiin sit lopuksi, oltaisiin muuten jäädytty tänne jumalan selän taakse. Oli myös lasagnea jäljellä, joka vei nälän. Kumpa päästäisiin kotiin täältä.

Riina-Maija julkaisi Instagram Stories -osiossa kuvan hajonneesta rekasta.

– Siinä on sinivalkoinen levinneenä. Kaksi hevosta kyydissä, kaksi tallissa. Mekaanikkojen kanssa keskustelut sujuvaa siansaksaa, varsa onnistui rauhoittumaan ekan kerran reissun aikana. Onneksi edes jotain onnistumisia, Riina-Maija kertoo kuvan yhteydessä.

Kuvan paikkamerkintänä on Liettua.

Instagram: @palanderriinadesign

Riina-Maija julkaisi Ukrainan rajojen läheltä kulkevasta reitistä myös kuvan.

Matkan aikana on pyryttänyt myös paljon lunta. Rekkoja on suistunut tieltä surkeiden sääolosuhteiden ja liukkaan tien vuoksi.

Instagram: @palanderriinadesign

Tsemppiä Palandereille loppumatkaan! Enää ei olla kaukana Virosta.

Kuva: AOP

Seuraa Gekkosta Instagramissa.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit