Keititkö kahvit? – 8 tapaa hyödyntää suodatinpussin sisältö uudelleen

Aamukahvin tähteistä voi olla paljon iloa ja hyötyä. Useimmiten käytetyt kahvinpurut heitetään pois keittämisen jälkeen. Luettuasi nämä 8 kohtaa saatat ensi kerralla toimia toisin. Kahvinpurut voivat olla todella hyödyllisiä ja uusiokäyttö on aina järkevää!

Snapguide

1. Raikasta ilmaa

Jos pidät vastajauhetun kahvin tuoksusta tämä niksi kannattaa kokeilla. Kahvin tuoksu peittää melko tekokkaasti alleen esimerkiksi biojätteen hajut. Käytettyjä puruja voi myös säilyttää jääkaapissa pienessä avoimessa astiassa, jolloin tuoksu hävittää tehokkaasti kylmätilan ikävät hajut. Laittamalla kahvinpuruja sukkaan ja sitomalla sen kiinni saat myös aikaan omatekoisen tehokkaan raikastimen. Tarkempi ohje täältä.

Flickr

2. Ansa tuhoeläimille

Kahvi on tuhoisa aine muurahaisille, ja puutarhan kiusana olevat etanat eivät voi sietää sitä. Lisäksi kissat, myyrät, jänikset ja oravat kiertävät kahvilta tuoksuvat kukat ja puut kaukaa. Kahvinpurut ovat siis hyvä keino pitää tuholaiset poissa.

Flickr

3. Lian ja rasvan poistamiseen

Likaiset kattilat ja paistinpannut voivat olla hankala ja inhottava tiskata. Kahvinpuruilla sinun onnistuu hangata pois vaikeatkin tahrat.

Flickr

4. Selluliitistä eroon

Kahvin jämät pääsevät uusiokäyttöön myös kauneudenhoitotuotteena, sillä niistä voi tehdä ylellisen tuoksuvan ihokuorinnan.

Ohje: sekoita kahvinpuruja kookosöljyyn ja hiero hellästi iholle ennen suihkuun menoa. Myös tavalliset kosteusvoiteet käyvät hyvin kuorinnan seosaineeksi. Kahvikuorinta pehmentää erityisesti käsiä, ja sen on kerrottu jopa häätävän selluliittiä. Bonuksena pesun jälkeen ihoon jää miellyttävä tuoksu.

Pixabay

5. Tuoksuta kengät

Haiseeko kengät hieltä? Sirottele kahvinpuruja kenkään, anna olla yön yli ja karistele tai imuroi aamulla pois.

- ILMOITUS -

Pexels

6. Käytä lannoitteena

Kahvinpuruissa on runsaasti typpeä, joten niistä saa hyvän lannoitteen korvikkeen puutarhan kukkasille. Typpi on yksi pääravinteista, joita kaikki kasvit tarvitsevat. Purut myös parantavat maaperän kosteustasapainoa ja lisäksi ne houkuttelet kastematoja, jotka jo itsessään parantavat ja kuohkeuttavat maata ja saavat kukat viihtymään.

Shareably

7. Peitä naarmut tummissa kalusteissa

Voit kokeilla peittää kahvinjämillä myös naarmuja tummista huonekaluista. Hiero kevyesti naarmuja ja jälkiä pienellä määrällä kahvinpuruja.

Shareably

8. Hiukset kuntoon

Kahvi saa myös hiuksesi näyttämään upeilta! Hiero kahvinpuruja hiuksiisi ja päänahkaasi, tämä käsittely saa hiuksesi tuntumaan pehmeämmältä sekä kiiltämään paremmin, mutta se myös värjää hiuksiasi tummemmaksi. Tämä käsittely on suositeltavaa vain tummille ja harmaille hiuksille.

Kerro omat vinkkisi, sekä jaa nämä niksit myös ystävillesi.

- ILMOITUS -

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]