IL: Jutta Larm, 47, avautuu kiusallisista vaihdevuosioireista: ”Voivat vaikuttaa mieleen, seksuaalisuuteen ja virtsanpidätyskykyyn”

Hyvinvoinnin parissa työskentelevä Jutta Larm, 47, on avautunut kiusallisista vaihdevuosistaan Iltalehden haastattelussa.

Sisustusverkkokaupan Sara Siepin kanssa perustanut Jutta kertoo tajunneensa kesän aikana potevansa premenopaussia.

Nainen sanoo havahtuneensa kesällä ajatukseen, että hänestä on tulossa vanha. Ajatus on ahdistanut Juttaa, jolle on jo ilmaantunut ryppyjä ja iho on alkanut ohentumaan, mutta hän kertoo hyväksyneensä asian.

– Olen ollut aina kova touhuamaan ja nyt olen huomannut aamuisin kotona touhutessani, että kauheasti pukkaa hikeä! Enkä ole koskaan ollut treenatessakaan kova hikoilemaan. Se oire herätti ensiksi minut, Jutta paljastaa Iltalehdelle.

– Tuon jälkeen minulla alkoi olla ongelmia nukkumisessa. Uneni oli huonoa. Olen aikaisemmin nukkunut kuin tukki, nyt unen laatu oli heikkoa ja heräilin yöllä.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Instagram: @jutta_gustafsberg

Viittäkymppiä lähestyvä Larm kertoo, että kiusallisista vaihdevuosioireistakin on tärkeää puhua avoimesti.

– Se lista oireista, joita voi olla tulossa, on hirveä. On tärkeä, että kehdataan kysyä muilta ja jakaa kokemuksia, hän painottaa.

Jutta avautuu yksityiskohtaisesti vaihdevuosioireistaan.

– Vaihdevuodet kuitenkin voivat vaikuttaa niin moneen asiaan: mieleen, seksuaalisuuteen ja virtsanpidätyskykyyn. Monesti näistä asioista vitsaillaan, mutta sitten kun se koskettaa omaa itseä, niin ei se niin nauratakaan.

Jutta on koulun käynyt seksuaaliterapeutti, ja hän on vuosia perehtynyt tantriseen seksuaalisuuteen, joten hyvinvointiyrittäjänä työskentelevä nainen näkee seksin olevan muutakin kuin yhdyntöjä.

– Siksi en kipuile sillä saralla. Mutta enhän mä enää ole sellainen parikymppinen himokas nainen, joka on koko ajan miehen kimpussa. Seksuaalisuus on laajempi kokonaisuus. Voihan tässä ikävaiheessa myös löytää itsensä aivan uudella tavalla, Larm kertoo.

Jutta ja Juha Larm avioituivat kaksi vuotta sitten Italiassa. Pariskunta on parhaillaan rakentamassa 4 miljoonan euron ökylomakylää Rantasalmelle.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jutta Larm (@jutta_gustafsberg) on

Sukunimestä toiseen

Jutan sukunimi on vaihtunut historian aikana jo neljä kertaa avioliittojen myötä. Naisen alkuperäinen sukunimi oli Suomen yleisin: Virtanen. Sitten Jutan sukunimi vaihtui Jussilaksi, tämän jälkeen Jutasta tuli Gustafsberg. Juha ja Jutta päättivät viime vuonna yhtäaikaa muuttaa sukunimensä Larmiksi, joka on Jutan anopin, eli Juhan äidin harvinainen sukunimi. Juhan entinen sukunimi oli Rouvinen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jutta Larm (@jutta_gustafsberg) on


Lähde: IL

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit