Kirja: Mari-leski avautui Jope Ruonansuun syöpätaistelusta: ”Eläisikö Jope nyt, jos hän ei olisi kuunnellut saamiaan neuvoja”

Viime vuonna menehtyneen viihdetaiteilija Jope Ruonansuun leski Mari Ruonansuu avautui miehensä syövästä ja kuolemasta uutuuskirjassa Lähtösi jälkeen – Kertomuksia surusta ja selviytymisestä (Anneli Juutilainen, Docendo 2021).

Pariskunta kihlautui vuonna 2008, ja he avioituivat kesällä 2011. Suhteesta syntyi kaksi lasta.

Jope kuoli ruokatorven syöpään, joka uusiutui viime vuonna. Mari kertoo uutuuskirjassa, että Jope oli käynyt aikoinaan vain kaksi kertaa sytostaattihoidossa, vaikka hänelle oli määrätty kolme hoitokertaa.

Syy tähän oli ollut ystävän varoittelu sytostaattihoitojen vaaroista.

– Olen monta kertaa miettinyt jälkeenpäin, olisiko syövän uusiutuminen voitu estää, jos hän olisi mennyt vielä kolmannen kerran. Eläisikö Jope nyt, jos hän ei olisi kuunnellut saamiaan neuvoja? Mari pohti kirjassa.

Maria mietityttää myös, olisiko Jopen epäonnistuneella mahalaukun pienennyksellä ollut osuutta syövän kehittymiseen ruokatorvessa. Asia on jäänyt vaivaamaan Maria, sillä operaatioon liittyi paljon ruokatorven sörkkimistä. Useamman lääkärin mukaan epäonnistunut operaatio ei liity asiaan.

Jope Ruonansuu kuoli 56-vuotiaana 18. heinäkuuta 2020.

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kuvat:Facebook

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit