Seiska: Janita Lukkarisen ystävälle vankeutta testamentin väärentämisestä! – Rikostekninen laboratorio paljasti huijauksen

27-vuotiaana 27. marraskuuta 2020 syöpään kuolleen Janita Lukkarisen ystävä Jarna Lahdenvuo on tuomittu vuoden ehdolliseen vankeuteen testamentin väärentämisestä, uutisoi Seiska.

Lahdenvuo oli toimittanut Nurmijärven seurakuntaan Janitan testamentin, jonka mukaan Jarna oli määrätty vastaamaan Janitan hautajaisjärjestelyistä.

Seurakunta teki päätöksen, ettei Janitaa voida haudata, ennen kuin tilanne oli selvitetty osapuolten välillä.

Janitan vanhemmat tekivät väärennöksenä pitämästään testamentista rikosilmoituksen, ja poliisi aloitti asiasta esitutkinnan.

Jarnan väärentämään testamenttiin oli merkitty, että hänellä olisi oikeus päättää Janitan hautajaisiin liittyvistä asioista, kuten mm. arkusta, hautakivestä, hautajaisvieraista, hautapaikasta sekä kuolinilmoituksesta.

Väärennettyyn testamenttiin oli myös kirjattu, että Janita olisi testamentannut kaikki korunsa Jarnan tyttärelle, ja Jarna saisi pitää koruja hallussaan, kunnes tytär täyttäisi 18 vuotta. Janita oli Jarnan tyttären kummi.

Instagram: @juanitapupu

Tuomiolauselman mukaan testamentti oli päivätty 12. syyskuuta 2018. Väärennetyssä testamentissa oli myös virhe Janitan henkilötunnuksessa.

Oikeus katsoi päätöksessään, että testamentin väärentämistä on pidettävä törkeänä tekona, sillä kyseessä on todistusarvoltaan erityisen merkityksellinen asiakirja.

Rikosteknisen laboratorion lausunnon mukaan Jarna on myös väärentänyt Janitan allekirjoituksen testamenttiin.

Tänään tiistaina (25.10) Jarna tuomittiin vuoden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi Lahdenvuo määrättiin maksamaan Janitan isälle ansionmenetyksiä ja matkakorvauksia reilut 621 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Seiska


Lue lisää:

Janita Lukkarisen kuolemasta tuli kuluneeksi vuosi – Jaana-äiti muisteli tytärtään haudalla: ”Ikävä”

Janita Lukkarisen isä kirjoitti tyttärensä kuolinilmoitukseen pysäyttävän runon: ”Nyt ei enää satuta sanat ilkeät ihmisten”

MTV: Janita Lukkarinen on kuollut syöpään viikko sitten

Syöpään menehtyneen Janita Lukkarisen Jaana-äidiltä pysäyttävä muistokirjoitus tyttärestään: ”Kaunein enkeli ja kirkkain tähti”

Seuraa Gekkosta Instagramissa.

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit