IS: Jade Nyström ei aio osallistua Helsinki Pride -tapahtumaan – moittii sateenkaari-ihmisten käytöstä: ”Toisia ihmisiä painetaan alas…”

Korkeushyppääjä ja transnainen Jade Nyström, 19, kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, ettei aio osallistua Pride-tapahtumaan, jota juhlitaan Helsingissä tänään 26.6. alkavalla viikolla.

Nyström kertoo IS:lle osallistuneensa viime vuonna kyseiseen tapahtumaan, mutta päätti kuitenkin lähteä sieltä pois kesken kaiken.

Jade kertoo ajatelleensa asiaa paljon vuoden sisällä ja keskustellut aiheesta äitinsä kanssa. Mielipide asiasta on muuttunut.

Pride ajaa erityisesti sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia. Symbolina on kaikille tuttu sateenkaarenvärinen lippu.

– Pridella on tärkeä sanoma tasa-arvon puolesta ja seison täysin sen takana, Jade Nyström kertoo IS:lle.

– Viime vuonna olin ensimmäistä kertaa mukana ja koin sen olevan todella provosoiva joitain ihmisiä kohtaan. Painetaan toisia ihmisiä alas, jotta voidaan nostaa itseämme ylös, Nyström jatkaa.

Jade koki viime vuonna Pride-tapahtumassa, että siellä haukuttiin ihmisiä, jotka eivät ole yhtä perillä sateenkaari-ihmisistä ja heihin liittyvistä asioista.

– Jos meitä sateenkaari-ihmisiä kommentoidaan jollain tavalla, siitä nousee heti myrsky, mutta sitten nämä samat ihmiset tekevät sitä muille.

- ILMOITUS -

Nyströmin mielestä Priden sateenkaarilippu jakaa ihmiset kahtia. Tietämättömät eivät uskalla kysyä asioista, koska niistä loukkaannutaan.

– Jos haluamme kaikki olla tasa-arvoisia, miksi meillä pitää olla lippu? Valtaväestöllä ei ole lippua, Jade toteaa.

Jade kertoo IS:lle, että hän haluaisi kaikkien olevan samaa kastia.

Lähde: Ilta-Sanomat

- ILMOITUS -


Lue myös:

Esko Eerikäinen pakeni Helsingin Pride-hälinää polkupyörällä – Paparazzikuvat!

Aito avioliitto ry ja Jeesus on tulossa -yhdistykset protestoivat Helsinki Pride -kulkuetta – Poliisi joutuu puuttumaan peliin (Video)

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]