IL: Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki kaupitteli väärennettyä Rolexia

Huutokauppakeisari -ohjelmasta tunnettu Aki Palsanmaki kaupitteli palsanmaki.fi -nettisivuillaan väärennettyjä Rolex -ökykelloja, asiasta uutisoi Iltalehti.

IL:n haastatteleman rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvasen mukaan väärennöksien myyjä voi syyllistyä useampaankin rikokseen.

Rikosnimikkeitä voisivat Tolvasen mukaan olla ainakin petos. Tämä edellyttäisi, että kello olisi todella myyty asiakkaalle. Tolvasen mukaan kyseessä on mahdollisesti myös teollisuusrikos ja markkinointirikos.

– Kyllä ostaja luultavasti luulee ostavansa aidon tuotteen, jos sitä tuolla tavalla markkinoidaan, Tolvanen toteaa.

Tolvanen kertoo IL:lle, että rikokset edellyttävät tahallisuutta.

Kuvan kelloista voi selvästi erottaa Rolex tekstin. Kuva: Palsanmaki.fi (Kuvakaappaus IL)

Myynti-ilmoituksessa oli nähtävillä kuusi rannekelloa, joista kahdessa näkyi selvästi Rolex logo.

IL tavoitti kelloasiantuntija Sami Astalan kommentoimaan tapausta. Kuvan perusteella asiantuntija tunnistaa ainakin toisen kelloista varmasti väärennökseksi.

– Kuvan teräskultainen kello on päivänselvä väärennös. Kello imitoi Day-Date -mallia, eikä sitä ole tehty teräskultaisena, Astala kertoo lehdelle.

Myös toinen kelloista näyttää Astalan mukaan Rolex-väärennökseltä.

– GMT-Master näyttää myös väärennökseltä ja varmaksi voi sanoa, että ainakin kellon bezel on feikki, Astala kertoo lehdelle.

- ILMOITUS -

Astala ei myöskään pidä uskottavana sitä, ettei Palsanmäki olisi tiennyt myyvänsä feikkikelloja.

– Jos kellot olisivat aitoja, myytäisiin niitä taatusti erillisinä kohteina ja kellojen tarkemmat tiedot olisi selvitetty. GMT-Master kun olisi helposti 10000–15000 euroa ja Tridor Day-Date 20000 euroa, Astala kertoo IL:lle.

Astalakin toteaa, että piraattituotteiden myynti on Suomessa rikollista.

– Feikkien, eli piraattituotteiden myyminen on Suomen lain mukaan rikos, Sami Astala toteaa IL:lle.

Astalan mukaan feikkikellojen myynti alalla on suuri ongelma. Väärennettyjen arvokellojen kaupan arvioidaan olevan vuositasolla miljardiluokan bisnes.

Palsanmäen oli tarkoitus huutokaupata kellot perjantain huutokaupassa. Verkkosivuilla kerrottiin, että kelloista voisi jättää sitovan ennakkotarjouksen.

Tapaus nousi kuumaksi puheenaiheeksi Facebookin Kelloharrastajat-ryhmässä, jossa väärennettyjä kelloja kaupitelleen Huutokauppakeisarin arveltiin syyllistyvän rikokseen.

PALSANMÄKI NAUROI RIKOSSYYTÖKSILLE

Iltalehti tavoitti Aki Palsanmäen kommentoimaan tapausta. Aki oli vähäsanainen, ja hän repesi nauruun kuullessaan rikossyytöksistä.

– Hyvää yötä, Palsanmäki heitti ja lopetti puhelun.

Myöhemmin myynti-ilmoitus kuitenkin poistui sivuilta vähin äänin.

Iltalehden toimittaja sai puhelun jälkeen tekstarin Palsanmäeltä. Toiseksi allekirjoittajaksi oli merkitty hänen vaimonsa sekä firman toimitusjohtaja Heli Palsanmäki.

– Emme missään tapauksessa halua asiakkaille tuottaa epäselvyyksiä. Kellot on otettu pois myynnistä ja selvitämme asiaa, viestissä luki.


Lähde: Iltalehti

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

guest
4 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

VIIKON SUOSITUIMMAT

UUSIMMAT

Katso myös nämä

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]