EU ja Facebook eri mieltä tietoturvasta – Somejätti uhkaa lähteä Euroopasta?

Mediat ympäri maailmaa ovat tänään uutisoineet EU:n ja Facebookin erimielisyydestä koskien eurooppalaisten tietoturvaa.

EU ei ole tehnyt USA:n kanssa uutta Privacy Shield -tiedonsiirtosopimusta. Euroopan unioni ei ole halunnut tehdä sopimusta, sillä se uskoo että se vaarantaa ihmisten yksityisyyttä. EU epäilee että Yhdysvaltojen hallitus saattaa kerätä palvelujen avulla tietoja paikallisen tiedustelusviranomaisten pyynnöstä.

Irlannin tietosuojaviranomainen DPC on kertonut, että jos Facebook siirtää eurooppalaisten käyttäjätietoja Yhdysvaltoihin, joutuu somejätti maksamaan kolmen miljardin dollarin sakot.

Jos Facebook ei saa hyödyntää keräämiään käyttäjätietoja, ei se myöskään voi näyttää eurooppalaisille käyttäjilleen mainoksia, tästä koituisi luonnollisesti miljardien tulomenetykset yhteisöpalvelulle.

Facebook on kertonut, että sillä on Euroopassa 410 miljoonaa aktiivista käyttäjää ja 25 miljoonaa yritystä. Asialla olisi luonnollisesti katastrofaaliset vaikutukset.

Facebookin näkemys on, että se on joutunut yksin sääntelyviranomaisten hampaisiin, vaikka alalla on muitenkin yrityksiä jotka toimivat samalla tavalla. Facebook, joka omistaa myös Instagramin ja Whatsappin katsoo että se on erotettu joukosta.

Muun muassa Vice-sivusto uutisoi, että Facebook olisi uhannut lähteä Euroopasta.

Facebook on kuitenkin kiistänyt väitteet. Somejätti julkaisi asiasta lausunnon. Lue englanninkielinen lyhyt lausunto alta:

”Facebook is not threatening to withdraw from Europe. Legal documents filed with the Irish High Court set out the simple reality that Facebook, and many other businesses, organisations and services, rely on data transfers between the EU and the US in order to operate. A lack of safe, secure and legal international data transfers would damage the economy and hamper the growth of data-driven businesses in the EU, just as we seek a recovery from COVID-19.”

Liity Gekkosen WhatsApp-kanavalle ja saat kaikki uutiset kätevästi WhatsAppiisi.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit