Vain elämää-tähti Chisu pyytää anteeksi kampaustaan: ”Tuo kampaus mun päässä ei vaan ole ok”

Vain elämää -suosikkisarjan 12. tuotantokausi alkaa tänään Nelosella ja Ruudussa.

Nyt ohjelmassa mukana oleva Chisu on julkaissut Facebookissa päivityksen, jossa hän pyytää anteeksi kampaustaan, jonka voi bongata 22. lokakuuta nähtävässä Suvi Teräsniskan jaksossa.

Chisu julkaisi perjantai aamuna Facebook-päivityksen, jossa hän kertoo että valitsisi nyt toisenlaisen kampauksensa.

Lue koko päivitys alta:

– Heräsin kesällä käymäni keskustelun ansiosta yhteiskuntamme eriarvoistaviin ja rasistisiin rakenteisiin ja omaan etuoikeutettuun asemaani valkoisena ihmisenä. Keskustelun aihe oli kulttuurinen omiminen ja mustien kulttuurista peräisin olevat braids -kampaukset, jollaisia minäkin oon käyttänyt kuvauksissa ja keikoilla. Oon käyttänyt niitä, koska ne on ollu ja on musta edelleen aivan valtavan upeita.

– Oon aina ihaillut mustien kulttuurista tulleita virtauksia ja inspiroitunut niistä. Nyt ymmärrän, että mun ois pitänyt ottaa paremmin selville ja kertoa mistä kulttuurista lainaan ja historian sekä nykytilanteen tiedostaen – lainaanko ollenkaan.

– Myöskään mun meikki- tai hiustiimissä ei ole ollut mustia tai ruskeita ihmisiä töissä. Kyseisessä keskustelussa ja myöhemmin lukiessani sekä käymissäni konsultaatioissa opin, että mustat ja ruskeat ihmiset joilla on ollut braidsit tai muu heille kuuluva hiustyyli, on joutuneet leikkaamaan ne pois saadakseen töitä, opiskelupaikan tai asuntoja. Sen lisäksi he kokevat väkivallan uhkaa ja voivat tulla pahoinpidellyiksi braidsien takia.

– Tää saa mut kyseenalaistamaan oman braidsien käytön. Oon näkyvä artisti, joten ne on ollut osa mun kaupallista Chisu -brandia. Mä myös näytän ja yleistän eli normalisoin, että näin on ok tehdä.

– Tää kaikki liittyy myös nyt alkavaan Vain Elämää -kauteen siten, että ennen tätä keskustelua ja mun havahtumista asiaan, oltiin Vain Elämään kesän jaksot jo kuvattu. Suvin päivänä (joka esitetään 22.10.) mun kampauksena nähdään braids -lettikampaus.

– Nyt kun olen perehtynyt asiaan, valitsisin kampaukseni toisin. Yhteiskuntamme eriarvoistavissa rakenteissa tuo kampaus mun päässä ei vaan ole ok. Kaiken tän haluun nyt tuoda esille ja pyytää anteeksi tekemääni virhettä.

– Toivon, että keskustelua aiheesta käydään, jotta opimme elämään paremmin yhdessä. Toivon myös, että keskustelut käydään toisiamme kunnioittaen – kuuntelemalla ja oppien – sen ollessa ainoa tie siltojen rakentamiseen.

Liity Gekkosen WhatsApp-kanavalle ja saat kaikki uutiset kätevästi WhatsAppiisi.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
2 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit