Pika-aituri Annimari Korte julkaisi itkuisen kuvan: Joutuu jättämään huippu-urheilun – ”Olkaa varovaisia treeniin palatessa koronan jälkeen”

Pika-aitajuoksija Annimari Korte, 34, on joutunut tekemään vaikean ja ison päätöksen urheilu-uransa suhteen. Korte kertoo asiasta Instagram-tilillään, jossa hän julkaisi itsestään itkuisen kuvan.

Annimari joutuu jättämään kilparadat toistaiseksi sairastelun vuoksi.

– Voi korona. On jouduttu tekemään valitettava päätös, että tällä kaudella ei kisata. En ole toipunut toukokuun alussa ja kesäkuun lopulla sairastetuista koronataudeista. Toukokuun alun koronan jälkeen sykevälivaihtelu lähti viikoiksi kovaan laskuun, eikä hermosto palautunut ja erilaisia ongelmia alkoi tulla. Eka kisa oli 1,5 viikkoa koronan jälkeen ja jo siinä näki ettei kaikki ole kunnossa kun treenit olivat menneet huomattavasti paremmin, urheilija kirjoitti eilen (22.7.) perjantaina Instagram-tilillään.

Annimari kertoo sairastuneensa toisen kerran koronaan kesäkuussa.

– Juuri kun alkoi kesäkuun lopulla vihdoin tuntua, että alkaa palautumaan ekasta koronasta, tuli toinen korona ja sykevälivaihtelu romahti entisestään ja sykkeet menivät aivan sekaisin. Pienikin hölkkä tai portaiden kävely saa sykkeet yhtä korkeiksi kuin jos normaalisti olisi juossut happovetoja.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Annimari Korte OLY (@annimarikk) jakama julkaisu

Annimari kertoo, että lääkäri on määrännyt hänelle taukoa kovasta treenaamisesta.

– Toisesta koronasta on jo neljä viikkoa, mutta sykevälivaihtelu jatkaa edelleen laskemista. Lääkäri määräsi 6 viikkoa niin etteivät sykkeet saa nousta. Nyt on mennyt 4 ja tilanne ei ole parantunut ollenkaan. Myös veriarvot poikkeavat normaalista, Korte kirjoittaa Instagram Stories -osiossa.

– Olkaa varovaisia treeniin palatessa koronan jälkeen, ei voi tietää kenen kohdalle tulee pahempia oireita.

Annimarin olisi tarkoitus jatkaa uraansa vuoden 2024 loppuun. Tällä hetkellä tähtäin on ensi kaudessa 2023.

– Tarkoitukseni on jatkaa uraa 2024 loppuun asti ja kun tähän kauteen oli todella lyhyt valmistautuminen (vain pari kuukautta täysillä treeniä) leikkauksien jälkeen, on muutenkin parempi saada normaalia pidempi valmistautuminen rauhassa ensi kauteen!
Nyt on jo muutama viikko toivuttu ja voin pian (kunhan sykkeet palautuvat normaaliksi) aloittaa kauteen 2023 valmistautumisen ilman mitään kiirettä. Positiivista on, että leikatut takareidet ovat kunnossa ja toimivat paremmin kuin ennen, Annimari kirjoittaa.

Terveenä pysyminen on urheilijalle kaikkein tärkeintä.

– Paljon uskoa ensi kauteen luo se, että nopeus- ja hyppytestit ovat aivan eri tasolla kuin ennen, kehitys tulee olemaan kiinni vain terveenä pysymisestä ja se on helpompaa ilman kiirettä. 3 rokotusta (edellinen yli 8kk sitten) ja 2 koronaa luulisi jo antavan hyvän suojan siitäkin. Nyt tämän vuoden suuret panostukset ja kova työ menevät hetkellisesti hukkaan, mutta toivottavasti tuovat tulosta ensi vuodelle, aituri päättää pitkän päivityksensä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Annimari Korte OLY (@annimarikk) jakama julkaisu

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit