Alma Hätönen joutui käymään rautainfuusiossa – karut jälkiseuraukset

Tv- ja radiojuontaja Alma Hätönen kertoo Instagram-tilillään joutuneensa käymään rautainfuusiossa alhaisten rauta-arvojen vuoksi.

Alma kertoo Instagramin tarinat-osiossaan, että hänelle nousi korkea kuume toimenpiteen jälkeen.

– Se nosti mulla niin hirveen kuumeen, et en oo kuulkaas ystävät toista vastaavaa kokenu. Mulla oli 39 astetta kuumetta torstai-iltana, ex-juontaja kertoo videolla.

– Lämpöä on edelleen, mutta nyt energiatasot nousee samalla raivokkaasti. Todella erikoinen kokemus ollut muutaman päivän ajan, hän jatkaa.

Samalla Alma kirjoittaa, ettei saanut julkiselta puolelta apua ongelmaansa. Näin ollen hän joutui etsimään apua yksityiseltä lääkäriklinikalta.

– Ilmeisesti tilanne on sama todella monen kohdalla. Saan tästä aiheesta ihan hirveästi viestiä nyt kuinka ihmiset saattavat olla työkyvyttömiä tai jaksavat ainoastaan työt, selviytyvät elämästä ja heille tarjotaan mielummin mielialalääkkeitä kuin autetaan rautaongelmien kanssa, Hätönen kirjoittaa Instagram -tarinassa.

Hätönen pohtii voisiko syynä erikoiselle kohtelulle olla sukupuoli.

– Valitettavasti herää kysymys, että hoidettaisko tätä paremmin, jos tästä kärsivistä suurin raudanpuutoksesta kärsivistä ei olis naisia. Anteeksi nyt vaan systerit!

Alma kertoo saaneensa somessa paljon viestejä ihmisiltä, jotka ovat työkyvyttömiä, koska eivät ole saaneet julkiselta puolelta apua anemiaan.

– On ihan kamalaa, että avunsaanti on kiinni siitä, että kenellä on varaa mennä yksityiselle.

Julkinen terveyshuolto on huonossa jamassa Suomessa, ja monet kyseenalaistavat ajatuksen, että Suomi olisi enää hyvinvointivaltio. Myös Alma kokee terveydenhuollon olevan huonolla mallilla. Hän kertoo kokevansa olevaan etuoikeutettu pystyessään maksamaan hoitonsa yksityisellä puolella.

– Onneksi mulla ei oo ollut mitään isompia vaivoja ja oon pystynyt ne taloudellisesti hoitamaan yksityisellä. Oon järjettömän etuoikeutettu siinä, tiedän ja se on aivan kamalaa, Alma kirjoittaa.

Seuraa Gekkosta Instagramissa.

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit