Afrikkaan matkustanut Elina Gustafsson poseerasi kenialaislasten kanssa yhteiskuvassa – Someraivo nousi!

Elina Gustafsson ja Ansku Bergström lomailevat parhaillaan Afrikassa, jossa kaksikko on tehnyt myös hyväntekeväisyyttä. Pariskunta on kertonut tekemästään hyvästä sosiaalisessa mediassa. Tästä kaikki eivät pitäneet.

Entinen nyrkkeilijä Elina Gustafsson ja hänen tyttöystävänsä, TTK:sta tuttu tanssija Ansku Bergström ovat reissanneet viime aikoina ympäri maailmaa eksoottisissa kohteissa. Viimeisempänä kaksikko on vieraillut Afrikassa, jossa he ovat harrastaneet myös hyväntekeväisyyttä.

Pari on julkaissut Instagram-tileilleen kuvia tekemästään hyvästä. Kuvissa he poseeraavat kenialaisten lapsien kanssa ryhmäkuvissa. Ansku on kertonut opettaneensa lapsille mm. tanssia.

Entiiä miten päin olisin.. Itku oli herkässä, vaikka nämä lapset olivat iloisia ja niin aitoja. Halusivat heti pitää kädestä kiinni ja tulla halaamaan. Olivat hellyyttä vailla. Kävimme vierailulla Baharinin esikoululla täällä Naivashalla, Ansku kertoi Instagramissa.

– Lapset esiintyivät meille ja olimme heille selkeästi päivän kohokohta, hän lisäsi.

– Oli niin ihana, hevi ja pysäyttävä kokemus. Haluan tulla tänne uudelleen, Ansku hehkutti.

Postauksista kävi ilmi, että pariskunta on hankkinut kahdelle tytölle myös oppimismateriaalia.

– Maksoimme Elinan kanssa kahdelle hylätylle tytölle kopiopaperit sekä koulukirjoja, Ansku mainosti.

Myös Elina julkaisi omalla Instagram-tilillään kuvia, joissa hän poseerasi keniaislapsien kanssa. Ellu teki kuitenkin päätöksen pian poistaa julkaisemansa kuvat, sillä hän sai valtavasti kritiikkiä postaukseensa seuraajiltaan.

Gustafssson sai syytöksiä, joissa häntä haukuttiin ”valkoiseksi pelastajaksi”.

Valkoisen pelastajan kompleksi (eng. white savior complex) tarkoittaa valkoista etuoikeutettua ihmistä, joka auttaa yleensä tummaihoisia huono-osaisia ihmisiä niin, että auttaminen palvelee enemmän itse pelastajaa kuin pelastettavaa.

– Mun tarkoitus ei ollut kiillottaa omaa nahkaani tai tehdä itsestäni pelastajaa, vaan tuoda tietoisuutta lisää siitä, että auttavia käsiä tarvitaan, Elina kertoi Instagramin tarinat -osiossaan.

Elina myös sanoo, että hänellä oli lupa kuvaamiseen.

– Olen pahoillani, että tämä näyttäytyi ihmisille, jotka ei mua tunne, varmasti eri valossa. Jatkan heidän auttamistaan ihan ilman someakin, Elina päätti.

Gustafsson päätti kuitenkin pian jakaa uudelleen kohutun postauksensa, jossa hän poseeraa tummien lapsien kanssa yhteiskuvissa.

– Poistin nää kuvat eilen, kun mulle alkoi tulla white savior kommentointia, et mun pitäis poistaa nää kuvat, hän kertoo tuoreessa päivityksessään.

– Poistin kuvat, koska olin ymmälläni, et mitä tapahtuu? en halunnut joutua somemyrskyn kohteeksi, ennen kun olen selkeyttänyt ajatuksiani asiasta. olen koko päivän miettinyt, et kuka saa auttaa ja ketä ja mikä on oikeanlaista auttamista vai onko sellaista? hän jatkaa.

Seuraavaksi Elina kertoo tekemästään hyväntekeväisyydestä yksityiskohtaisesti.

– Tämän kaiken julkaiseminen oli väärin? tiedon levittäminen, että apua tarvitaan? vertaus suomalaisten köyhyyteen.. ei luoteta siihen, että aikuinen joka on antanut luvan tähän ei tietäisi lasten parasta?

Hän kertoo saaneensa useita viestejä, joissa kerrotaan, miten avuntarve on noussut ihmisissä.

– Jokaisesta asiasta voi löytää jotain positiivista, näin aina ajattelen. ehkä jotkut ajattelevat, että jokaisesta asiasta voi löytää jotain negatiivista, ex-nyrkkeilijä pohtii.

– Mä en ehkä vieläkään täysin ymmärrä tätä asiaa, mutta olen valmis oppimaan lisää, hän jatkaa.

– Mulle tärkeintä silti on, et jos vaan voi, niin autan. en voi koko maailmaa pelastaa, mut jos voin tehdä jotain hyvää ja siitä jakaa tietoisuutta eteenpäin, niin sen teen, paskamyrskyn kanssa tai ilman, Elina päättää.

Seuraa Gekkosta Instagramissa.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
2 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit