Marita Taavitsainen kävi mammografiassa – järkyttyi lääkärin sanoista: ”Tähänkö elämä loppuu”

Laulaja Marita Taavitsainen, 56, on saanut kutsun mammografiaan eli rintojen röntgentutkimukseen.

Mammografia on röntgentutkimus, jolla voidaan tutkia rinnassa tuntuvaa kyhmyä tai muuta oiretta. Kaikki 50-69 -vuotiaat naiset kutsutaan kyseiseen tutkimukseen parin vuoden välein.

Taavitsainen kertoo Instagram-päivityksessään käyneensä mammografiassa pari päivää sitten. Laulajan kertoo saavansa tuloksen tekstiviestitse kuukauden sisään. Mitään huolestuttavaa ei ole odotettavissa, mutta tutkimus on nostattanut Maritalla ikäviä muistoja mieleen.

Marita kertoo jättäneensä käymättä seulonnassa koronapandemian aikaan. Asia jäi kuitenkin vaivaamaan, joten hän päätti hakeutua yksityiselle lääkäriasemalle tutkimuksiin. Vastaanotolla laulaja kuuli sanat, jotka ovat jättäneet hänelle traumat.

– Tekijä oli keski-ikäinen naislääkäri joka siinä tutkimuksen aikana sanoi, että näitä uutisia et varmaan haluaisi kuulla, sanoi ottavansa vielä neulatestin ja palaavansa asiaan tulosten tultua. Sen enempää sanomatta vastaanotto päättyi. Tuntui tosi pahalta ja eihän tuo mitään hyvääkään voi tarkoittaa. Tähänkö elämä loppuu. Teki mieli sanoa lääkärille, ettei noin voi sanoa mutta sitten lamaannuin niin pahasti, että lähdin vain pois, Taavitsainen muistelee kauhukokemustaan.

– Harhailin kohti parkkihallia pitkin aavemaisen tyhjää ostoskeskusta ja päässä pyöri kakki mahdollinen, nousi huoli lasten selviämisestä, miten heille käy ja toimiskohan hoidot minulle, miten kaikki menisi, selviäisinkö edes. Kotona en kertonut mitään, äidin kanssa purettin huolta puhumalla, kun odotettin vastausta. Kun tulos sitten tuli siinä todettiin kyseessä olevan nesterakkula joka puhkeaisi itsestään eikä vaatisi jatkotoimenpiteitä, Marita huokaa.

Laulaja kertoo uutisen kuullessaan olleensa helpottunut ja onnellinen.

– Pari viikkoa kestänyt maailmanloppu siitä tuli lääkärin erikoisen kommentin takia. Onneksi olen aina muuten kohdannut lääkäreitä ja muita hoitoalan ammattilaisia joilla on enemmän tilannnetajua. Meillä naisilla on kokemusta mammografiatutkimuksista, ainakin iän myötä. Aina kun kutsu tulee, kannattaa mennä. Niin olen itse tehnyt tätä yhtä kertaa lukuunottamatta ja tarkoitus on tehdä jatkossakin, Taavitsainen päättää.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit