Seiska: Aki Palsanmäki kertoo hetkestä, kun hän sai kuulla keuhkosyövästään

Suomen huutokauppakeisari Aki Palsanmäki joutui viime perjantaina leikkaukseen Jyväskylässä, jossa häneltä poistettiin keuhkosyövän aiheuttama kasvain. Palsanmäki paljasti nyt Seiskalle, miten vakava sairaus löytyi

Palsanmäki kertoo, että keväällä hän kävi rutiininomaisissa verikokeissa, kuten hänellä on tapana ollut. Tuttu sairaanhoitaja huomasi hänen veri- ja rauta-arvojensa olevan hieman normaalia matalammat ja patisti miestä tarkempiin tutkimuksiin. Aluksi Palsanmäki ei ottanut asiaa kovin vakavasti, sillä arvot olivat aiemminkin hieman heitelleet.

– Onneksi menin, Palsanmäki sanoo nyt Seiskalle.

Elo-syyskuussa tehdyssä tietokonetomografiassa hänen keuhkoistaan löytyi noin kahden senttimetrin kokoinen kasvain. Tämä johti jatkotutkimuksiin ja syöpänäytteen ottoon. Noin kaksi viikkoa sitten, matkalla Keski-Suomesta Turkuun, Palsanmäki sai ikävän puhelun lääkäriltä, jossa hänelle kerrottiin diagnoosin olevan keuhkosyöpä.

– Hän (lääkäri) sanoi, että tulokset ovat tulleet eikä niissä ole mitään epäselvää. Että sinulla on keuhkosyöpä, Palsanmäki kertoo Seiskalle.

– Meidän oli Helin kanssa pakko kasata itsemme ja hoitaa illan hyväntekeväisyyshuutokauppa. Kuin kohtalon ivana keräyksen kohteena olivat lasten ja nuorten syöpätutkimus. Jouduin tosissani puremaan hammasta, etten olisi murtunut ja pillahtanut itkuun kesken keikan, hän kertoo lehdelle.

Lue myös: Syöpään sairastuneelle Aki Palsanmäelle lähetetään järkyttäviä viestejä – ”Jos viimein poistuis kanavalta”

Kuva: Nelonen media

Palsanmäki leikattiin viime perjantaina kiireellisesti Jyväskylässä. Ennen leikkausta hän kysyi kirurgilta tiukan ja suoran kysymyksen.

– Kun näin leikkaavan kirurgin ensi kerran, kysyin heti, jotta kuolenko tähän syöpään vai pidätkö minut hengissä? Hän vastasi, että ”et ainakaan tähän syöpäkasvaimeen kuole”. Luotin siihen ja selvisin jo tähän saakka.

Lue myös: Heli Palsanmäki päivitti Akin tilannetta – Näin käy huutokaupalle

Pitkän linjan huutokauppias kertoi aiemmin Seiskalle tupakoineensa aktiivisesti 25 vuoden ajan. Pahimpina aikoina päivässä saattoi kulua jopa kaksi askia. Vuodesta 2011 lähtien hän on kuitenkin vähentänyt tupakointiaan merkittävästi, rajoittaen sen ainoastaan juhlatilanteisiin.

– En halua moralisoida, mutta kyllä tupakki on myrkkyä. Ei sitä nuorena ajatellut, kun laittoi reteästi Belmontin palamaan, että se johtaa syövän kouriin, hän toteaa.

Aki ja Heli Palsanmäki ovat tehneet Suomen huutokauppakeisari -ohjelmaa jo vuodesta 2013 lähtien. Pariskunta meni naimisiin kesällä 2007.

Nelonen media

Lue myös: Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki järkyttyi: ”HELI!”

Seuraa Gekkosta Instagramissa

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit