Tässä ovat Erikoisjoukkojen uudet julkkiskilpailijat! – Mukana mm. kohupoliitikko Susanna Koski!

Suomen rankin realityohjelma Erikoisjoukot palaa ruutuihin toisen kauden merkeissä. Uudella kaudella 15 julkisuudesta tuttua henkilöä osallistuu erikoisjoukkojen pääsykokeita vastaavalle koulutusleirille.

Toisella kaudella nähdään ensimmäiseltä kaudelta tutut erikoisjoukko-operaattorit Janne LehtonenJan KnuttiRobin Hendry ja Matias Petäistö.

Ohjelmassa kokelaita ei puhutella heidän omilla nimillään, vaan kouluttajat puhuttelevat heitä pelkin numeroin, jota kukin kokelas kantaa hihassaan.

Kokelaina uudella kaudella ovat:

Mika Parikka, 35,

Mika Parikka on kokelas numero 1.

YleX:ltä tuttu radiojuontaja Mika Parikka haluaa selvittää Erikoisjoukoissa kuntonsa äärirajat.

Mika on yksi huippusuositun YleXn aamuohjelman Poikelus, Pehkonen ja Parikka juontajista. Tätä ennen journalismia Turun ammattikorkeakoulussa opiskelleen juontajan on voinut bongata ensin Voicella ja sen jälkeen YleX:n iltapäivässä.

Onnellisen lapsuuden Kirkkonummella viettänyt Mika asuisi todennäköisesti vieläkin kotikonnuillaan, ellei isä olisi kannustanut häntä maailmalle. Suunta elämälle on kuitenkin ollut koko ajan selvillä, sillä Mikan nuoruuden unelma on ollut juurikin YleX:n juontaminen.

Sanavalmis aamujuontaja kuvaa itseään sosiaaliseksi, helposti provosoituvaksi, epävarmaksi ja kiltiksi. Mika harrastaa lenkkeilyä ja kuntosaliharjoittelua, mutta ei usko, että on koskaan kohdannut kunnolla kuntonsa äärirajoja. Sen takia hän on mukana Erikoisjoukoissa.

Susanna Koski, 38,

Susanna Koski on kokelas numero 2.

Susanna Koski sai tulikasteen poliittiselle uralleen juuri valittuna Kokoomusnuorten puheenjohtajana, kun hän puolusti järjestön kohua herättänyttä tavoiteohjelmaa. Pärjääminen tiukassa paineessa siivitti hänet eduskuntaan, jossa hän toimi kokoomuksen kansanedustajana 2015-2019.

Vaikka ovet eivät ole auenneet uudestaan Arkadianmäelle, poliittinen ura on jatkunut Vaasan kaupunginvaltuustossa. Samalla Susanna on saneerannut ja viljellyt jo 1590-luvulta peräisin olevaa sukutilaansa ja työskennellyt yksityisyrittäjänä.

Itseään sinnikkäänä, määrätietoisena, ahkerana ja herkkänä pitävä Susanna on nähty ajankohtais- ja keskusteluohjelmien lisäksi tosi tv-ohjelmissa, kuten Voitolla yöhön. Susanna kokee, että hänen elämänsä on muuttunut viime vuosina paljon. Sen takia hän haluaa hahmottaa äärirajansa uudelleen.

Tuomas Kauhanen, 38,

Tuomas Kauhanen on kokelas numero 3.

Tuomas Kauhanen aloitti uransa Näkökulma-yhtyeessä, mutta on luonut uraa sooloartistina jo neljän almubin verran. Hänet tunnetaan muun muassa hiteistään EnkeliPummilla TallinnaanJano ja Paita kattoon.

Porvoosta kotoisin olevan, nykyisin helsinkiläistyneen rap-artistin elämä olisi voinut mennä toiseenkin suuntaan. Tuomas oli ala-asteella koulukiusattu, mutta miehen kasvaessa hän alkoi antaa takaisin. Parikymppisenä, kun osa kaveripiiristä tuntui joutuvan vankilaan ja osa pääsevän hengestään, Tuomas päätti laittaa energiansa musiikin tekemiseen. Tuomakselle kirjoittaminen toimii keinona ajatusten ja tunteiden purkamiselle. Hän on puhunut avoimesti musiikkinsa yhteydessä masennuksesta ja ahdistuksesta.

Nuorena vakavasta lasketteluonnettomuudesta selvinneen Tuomaksen isoin motiivi Erikoisjoukoissa on omien rajojen kokeileminen.

Mandimai Sundberg, 23,

Mandimai Sundberg on kokelas numero 4.

Somevaikuttaja Mandimai Sundberg on tullut ihmisille tutuksi alun perin YouTuben kautta. Hänellä on YouTubessa yli 200 000 seuraajaa ja yli 62 miljoonaa katsomiskertaa. Mandimai uskoo, että jakamalla itsestään kipeimpiäkin tarinoita, kuten kertomalla syömishäiriöstään, hän voi auttaa muita samassa tilanteessa olevia.

Sosiaalisen median lisäksi Mandimain on voinut nähdä ohjelmissa, kuten Metsähaaste ja Toisessa maailmassa.

Mandimai haaveili pitkään asepalveluksen suorittamisesta, sillä itsensä haastaminen ja uusien puolien löytäminen kiehtovat häntä. Erikoisjoukkojen Mandimai odottaa olevan ”once in a lifetime” -kokemus siitä, millaista on elää oman mukavuusalueen ulkopuolella.

Aleksi Hakanen, 23,

Aleksi Hakanen on kokelas numero 5.

Somepersoona Aleksi Hakasella on TikTokissa yli satatuhatta seuraajaa ja yli 5 miljoonaa tykkäystä. Huittisista kotoisin oleva somepersoona on tullut tutuksi myös tv-ohjelmista, sillä Aleksi on osallistunut sekä Gladiaattoreihin että Big Brotheriin.

Sosiaalisen median lisäksi Aleksi tekee töitä luokanopettajan sijaisena. Aleksilla on liikunnanohjauksen perustutkinto ja hän on toiminut myös uimaopettajana- ja valvojana. Aleksilla on monipuolinen urheilutausta ja hän on 19-vuotiaiden Suomen mestari 10-ottelusta.

Itseään sosiaaliseksi, kovaääniseksi, periksiantamattomaksi ja herkäksi kuvaava Aleksi ei ole eläissään maistanut alkoholia saati polttanut tupakkaa. Sen sijaan mahdottomat haasteet sytyttävät hänet. Erikoisjoukoissa Aleksi haluaa selvittää, voiko pääkoppa tai kroppa pettää ennen toista.

Vertti Harjuniemi, 39,

Vertti Harjuniemi on kokelas numero 6.

Yrittäjä ja fitnessvaikuttaja Vertti Harjuniemi on tottunut laittamaan itse ihmisiä kuntoon tv-ohjelmassa. Tällä kertaa Suomen vahvin mies -kisoihinkin osallistuneesta valmentajasta tulee itse valmennettava.

Vertti on osallistunut useampaan tv-ohjelmaan valmentajan roolissa, kuten Jutan ja Vertin supersinkkudieetti, Bull vs. Vertti ja Tikissä. Tämän lisäksi hän on osallistunut Suomen Gladiaattoreihin Titaanina. Vertti on myös aikoinaan toiminut palomiehenä.

Vertti kuvaa itseään jääräpäiseksi ja tavoitekeskeiseksi, eikä hän suostu hevillä tekemään kompromisseja elämässä. Vertti on enemmän yksinraataja kuin ryhmään hakeutuva.

Erikoisjoukkoihin mies osallistuu, koska hän elää haasteista. Niin työssä kuin treeneissä pitää olla Vertille koko ajan jotain, minkä eteen ponnistella.

Mari Valosaari, 41,

Mari Valosaari on kokelas numero 7.

Radiojuontaja Mari Valosaari on myös ratsastustallin pitäjä, joka tekee juontokeikkoja. Aiemmin Mari menestyi fitnesskilpailijana, joka on ainoana suomalaisena voittanut mm. lajin arvostetun Miss Bikini America Over All -tittelin Las Vegasissa.

Julkisuudessa jo pitkään ollut Mari on joutunut kohtaamaan sen, kuinka oman elämän kipeimmistäkin tapahtumista puhutaan sosiaalisessa mediassa. Itseään positiivisena, päättäväisenä ja rohkeana pitävän Marin motto on kuitenkin, että asioilla on aina tapana järjestyä.

Erikoisjoukkoihin osallistuminen sekä kiehtoo että pelottaa Maria. Hän on tullut leirille kartoittamaan mihin kaikkeen pystyy, sillä pelottavien ja haastavien tehtävien suorittaminen luo uskoa omaan itseensä.

Papi Pike, 36,

Papi Pike on kokelas numero 8.

Rap-artisti PapiPike, oikealta nimeltään Pierlin Mpaka Makumbu, on tullut tunnetuksi alun perin kristillisestä Pastorit-rap-yhtyeestä. Myöhemmin hän on esiintynyt lukuisten artistien, kuten Mikael Gabrielin ja VilleGallen kanssa. Hänen tunnetuimpia biisejään on Costin kanssa tehty Camaan-kappale.

Pike muutti perheensä mukana Kongon demokraattisesta tasavallasta Suomeen 2-vuotiaana. Vanhemmat kasvattivat Pikeä kotona ankarassa kurissa, kun taas koulussa häntä kiusattiin ihonvärin vuoksi. Nuoruus meni rettelöidessä kaupungilla, kunnes poliisi kertoi edessä siintävän joko nuorisovankilan tai Kongoon lähettämisen, ellei meno muuttuisi. Pike tutustui helluntaiseurakuntaan ja löysi sitä kautta joukon musiikillisia hengenheimolaisia.

Nykyään Pike haluaa olla nuorille sellainen esikuva, joka häneltä itseltään puuttui. Musiikin ja vaikuttamisen lisäksi kolmen lapsen isä valmentaa jalkapallojunioreita.

Petra Gargano, 38,

Petra Gargano on kokelas numero 9.

Tiktak-yhtyeestä soolouralle hypännyt laulaja Petra Gargano teki ensimmäisen levytyssopimuksensa 13-vuotiaana. Lisäksi hän on esiintynyt tv-ohjelmissa, kuten Vain elämääTähdet, tähdet ja Selviytyjät.

Itseään avoimeksi, herkäksi, perfektionistiksi ja kunnianhimoiseksi kuvaileva kahden lapsen äiti on koulutukseltaan kemisti ja hän toimii myös personal trainerina. Musiikin tekemisestä Petra ei kuitenkaan ole luopumassa, sillä Petralle musiikki on keino päästä kontrollin tarpeesta irti.

Erikoisjoukkoihin osallistuminen pelottaa Petraa tosi paljon, mutta hän haluaa mennä pelkoja kohti, sillä hän ei halua antaa niiden rajoittaa itseään.

Helmeri Pirinen, 35,

Helmeri Pirinen on kokelas numero 10.

Helmeri Pirinen on scoottauksen, eli temppupotkulautailun lajipioneeri niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Lapsuuden harrastuksesta on kasvanut parissa vuosikymmenessä ammatti ja tulevaisuudessa Helmerin tavoitteena on tehdä scoottauksesta olympialaji.

Yksinhuoltajaäitinsä nuorena menettänyt Helmeri tutustui isän puolen sukujuuriin vasta täysi-ikäisenä, ja YouTuben kautta tullut yhteydenotto vei hänet Islantiin. Nykyisin Helmeri on tekemisissä isänsä ja neljän islantilaisen sisaruksensa kanssa sosiaalisen median kautta.

Helsingistä lähtöisin oleva Helmeri on tullut monille tutuksi tv:n kautta. Helmeri on osallistunut Big Brotheriin ja kahdesti Selviytyjiin.

Itseään avoimena, sosiaalisena ja eteenpäin pyrkivänä pitävä Helmeri uskoo hankalien olosuhteiden ja epämukavuusalueella olemisen opettavan uusia asioita hänelle itsestään. Helmeriä motivoivat itsensä haastaminen ja halu nähdä onko hänestä tähän.

Oona Tolppanen, 29,

Oona Tolppanen on kokelas numero 11.

Liikunta-alan yrittäjä Oona Tolppanen tunnetaan Discovery-suoratoistopalvelun urheilujuontajana, Gladiaattorit-ohjelman Safiirina ja suositun Fitoona-blogin pitäjänä.

Oona kuuluu Suomen rugbymaajoukkueeseen ja on voittanut useamman Suomen mestaruuden Helsinki Rugby Clubissa. Kilpaurheilu on tuonut mukanaan paljon leikkauksia ja kuntoutusjaksoja. Oona kokee kuitenkin kokemustensa rikastuttaneen hänen omaa valmennusuraansa niin fyysisellä kuin mentaalisella puolella.

Oona haluaa näyttää mallia niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Kahden pienen lapsen äiti haluaa rikkoa ennakkoluulot siitä, etteivät äidit voi enää kilpaurheilla synnytyksen jälkeen kovalla tasolla. Itseään yllytyshulluksi kuvaava Oona on katunut, ettei mennyt koskaan armeijaan, jonka vuoksi Erikoisjoukot on unelma, joka odottaa nyt toteutumista.

Anni Vuohijoki, 35,

Anni Vuohijoki on kokelas numero 12.

Ammattiurheilun tähän kevääseen lopettanut Anni Vuohijoki on painonnoston EM-pronssimitalisti ja edustanut Suomea Rion kesäolympialaisissa. Ennen painonnostoa Anni kilpaili myös voimanostossa, josta hän on saavuttanut sekä nuorten että aikuisten Euroopan mestaruudet.

Tätä nykyä lääkärinä työskentelevä Anni on aiemmalta koulutukseltaan myös diplomi-insinööri ja toimii samalla valmennusalan yrittäjänä. Tulevaisuudessa hänellä on haaveena väitellä työssäjaksamisen vaikutuksista potilasturvallisuuteen.

Suorasanaisena ja rehellisenä pidetty Anni on käynyt läpi rankkoja kokemuksia. Anni on kokenut lapsena koulukiusaamista, jonka lisäksi hänen veljensä kuoli Annin ollessa 17-vuotias.

Anni kuvaa itseään avoimeksi, määrätietoiseksi ja voitontahtoiseksi. Juuri ammattilaisuransa päättänyt Anni osallistuu Erikoisjoukkoihin haastaakseen itseään.

Sami Garam, 55,

Sami Garam on kokelas numero 13.

Sami Garam on suomalaisille tuttu radio- ja televisiokokki. Lasten sarjakuvatietovisailu Suuren kuplan juontajana jo 2000-luvulla alussa toiminut Sami on tähdittänyt lukuisia ruokaohjelmia.

Ravintoloitsijan työn ohessa Sami on niittänyt mainetta stadintajana ja kirjailijana. Stadin slangi ry:n puheenjohtajanakin toiminut Sami on kirjoittanut useita kirjoja eritoten ruoanlaiton ja slangin ystäville.

Jo isoisän virkaan yltänyt Sami kokee olleensa viime vuodet elämänsä kunnossa. Hänellä on kolmenkymmenen maratonin kokemus ja hän on tottunut laittamaan päätä ja kroppaa peliin harrastamalla mm. laitesukellusta ja jääseinäkiipeilyä. Sami haluaa osoittaa, että myös 55-vuotias voi pärjätä leirillä, kunhan pää vain on kunnossa.

Noora Räty, 34,

Noora Räty on kokelas numero 14.

Noora Räty on yksi Suomen menestyneimmistä jääkiekkoilijoista. Hän on kaksinkertainen olympia- ja viisinkertainen MM-mitalisti. Noora on lisäksi juhlinut mm. sekä Suomen että Venäjän sarjojen voittoja.

Useasti maailman parhaaksi naismaalivahdiksi kutsuttu Noora on rikkonut lajinsa lasikattoja. Noora on pelannut ensimmäisenä suomalaisena naiskiekkoilijana miesten Mestiksessä. Lisäksi Noora on tehnyt jääkiekkoa tunnetuksi pelaamalla Kiinan liigassa. Kaikkia Nooran ammattimainen asenne ei ole aina viehättänyt. Lajilegenda pudotettiin viidensistä olympialaisistaan yllättäen ennen kisoja.

Noora on nähty aiemmin mm. Selviytyjissä ja Farmilla, joista jälkimmäisestä Noora poistuikin voittajana keväällä 2020. Erikoisjoukoissa Nooraa ajaa aito innostus oppia itselleen vieraasta alasta, sillä Noora kokee viihtyvänsä ja kehittyvänsä parhaiten epämukavuusalueellaan.

Elina Gustafsson, 31,

Elina Gustafsson on kokelas numero 15.

Nyrkkeilyuransa lopettanut Elina Gustafsson on lajissaan EM-kultamitalisti ja MM-pronssimitalisti. Lisäksi hän on voittanut myös kahdesti Pohjoismaiden mestaruuden ja kolmesti SM-kultaa. Urallaan myös masennusta, syömishäiriötä ja riittämättömyyden tunnetta vastaan kamppaillut Elina lopetti nyrkkeilyuransa 2020.

Elina on toiminut roolimallina seksuaalivähemmistöille urheilumaailmassa. Elina on tatuoinut käteensä sateenkaarilipun, jossa lukee englanniksi voittaja.

Itseään viimeisen sanan sanojaksi kutsuva Elina haluaa toteuttaa Erikoisjoukoissa nuoruuden haaveensa osallistua ohjelmaan, jossa hänen rajojaan testataan kerrankin oikeasti.

Erikoisjoukot alkaa 12. maaliskuuta Nelosella ja Ruudussa.

Liity Gekkosen WhatsApp-ryhmään

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit