Solar Filmsin Luokkakokous 3 ja Karalahti -elokuvien ensi-iltoja siirretään: ”Tilanne on todella surullinen koko elokuva-alalle”

Solar Filmsin ex-kiekkosankari Jere Karalahdesta Karalahti-dokumenttielokuva ja Renny Harlinin ohjaaman Luokkakokous 3 – elokuvan ensi-illat siirtyvät, tiedottaa Nordisk Film.

Karalahti-elokuva ensi-ilta on nyt siirretty ensi vuoden helmikuulle ja Luokkakokous-leffan julkaisemis ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Lykkääntyminen johtuu koronapandemiasta, joka koettelee alaa toden teolla.

– Vuosi 2020 oli elokuvateattereille ja julkaistuille elokuville taloudellisesti erittäin raskas. Liikevaihto laski erilaisten rajoitusten myötä alle puoleen normaalista, kommentoi Solar Filmsin toimitusjohtaja Jukka Helle.

– Tilanne on todella surullinen koko elokuva-alalle. Elokuvateattereiden ohjelmistoja on nyt syksyllä ylläpidetty pitkälti kotimaisen elokuvan voimin. Se on kuitenkin käynyt yksittäisille yrityksille äärimmäisen raskaaksi, sillä useat lanseeraukset ovat rajoitusten vuoksi jääneet kauas tavoitteistaan, kertoo elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman Nordisk Filmiltä.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Elokuva-ala on menettänyt surullisen paljon lipputuloja.

– Tänä vuonna ala on pandemian vuoksi menettänyt lipputuloja jo arviolta 53 miljoonaa, ja se kaikki on pois alalta, joka on iso työllistäjä. Esimerkiksi kuluvan joulukuun pitäisi olla koko alan huippusesonki. Nyt kuitenkin elokuvateattereiden lipputulot tulevat tippumaan edellisvuoden joulukuuhun verrattuna arviolta -97%. Tilanne on muodostumassa koko alalle kestämättömäksi, Nyman jatkaa.

Katsojien turvallisuus on koko pandemian ajan ollut elokuva-alan ykkösprioriteetti. Elokuvateatterit ovat hoitaneet työnsä esimerkillisesti ja elokuvia on pystytty katsomaan erittäin turvallisesti. Tartuntaketjuja on ollut nolla, vaikka kävijöitä on ollut yli 1,5 miljoonaa. Toivottavasti tämä seikka otetaan huomioon nyt, kun työryhmissä pohditaan toimialakohtaisia rajoituksia.”

Seuraa Gekkosta Instagramissa

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit