Roope Salminen tuomittiin pakottamisesta seksuaaliseen tekoon: Juontaja valittaa tuomiosta: ”En ole painostanut häntä riisumaan”

Juontaja-näyttelijä Roope Salminen, 30, on tuomittu tänään Helsingin käräjäoikeudessa pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Seiskan mukaan Roope tuomittiin 70 päiväsakkoon. Maksettavaa Putous-juontajalle kertyi 2380 euroa. Lisäksi Salminen joutuu maksamaan uhrille 1000 euroa kärsimyksestä.

Roope kertoi itse syytteestä viime joulukuussa Instagram-tilillään.

– Olen saanut tiedon, että minua vastaan on nostettu syyte nimikkeellä ”pakottaminen seksuaaliseen tekoon”. Syyte liittyy minun ja toisen aikuisen välillä vuonna 2015 tapahtuneisiin asioihin.Minulle vaaditaan päiväsakkoja. Olen ehdottomasti syytön. Toivon asian etenevän mahdollisemman pikaisest tuomioistuimen käsittelyyn, jotta asiassa saadaan oikeuden päätös. Laista johtuvan salassapitovelvollisuuden vuokse en voi kommenoida asiaa enempää ennen oikeuden ratkaisua.

Seiskan mukaan tapaus sijoittuu kesään 2015, jutun asianomistaja on nuori ja suhteellisen tunnettu suomalainen naislaulaja. Lehden mukaan nainen ja Roope ovat tehneet yhteistyötä myös musiikin saralla.

ROOPE VALITTAA TUOMIOSTA

Salminen julkaisi juuri äsken Instagram-tilillään päivityksen, jossa hän kommentoi saamaansa tuomiota. Roope kertoo myös että asia ei jää tähän. Hän aikoo valittaa tuomiosta. Tuomiosta valittaminen ei yllätä, sillä koko perheen viihdeohjelmia työkseen juontava Roope haluaa tietysti yrittää puhdistaa maineensa viimeiseen saakka. Tuomio tulee todennäköisesti vaikuttamaan Roopen tilanteeseen myös työrintamalla.

– Helsingin käräjäoikeus päätyi tuomiossaan tänään ratkaisuun, että olen iltapäivällä 21.8.2015 käskenyt sekä avustanut naishenkilöä riisuutumaan ja tämän jälkeen mennyt hänen kanssaan samaan sänkyyn nukkumaan. Tämä on oikeuden mukaan tapahtunut naisen humalatilaa hyväksi käyttäen, Roope kirjoittaa.

– Minulle on tuomittu teosta 70 päiväsakkoa. Lisäksi minut on velvoitettu maksamaan asianomistajalle 1000 euroa vahingonkorvauksia.

– Jokaisella ihmisellä on täysin kiistaton ja ehdoton oikeus keholliseen itsemääräämisoikeuteen ja siihen, ettei häntä painosteta minkäänlaiseen seksuaaliseen tekoon. Kunnioitan tätä ehdottomasti. Tässä tapauksessa olen viettänyt yhteisymmärryksessä aikaa asianomistajan kanssa sekä edellisenä iltana jatkoilla että kyseisenä iltapäivänä hänen asunnollaan, mutta en ole painostanut häntä riisumaan itseään, riisunut häntä tai painostanut nukkumaan kanssani. Tämän vuoksi valitan tuomiosta.

– Oikeusprosessin jatkumisesta huolimatta pyrin jatkamaan elämääni keskittymällä olemaan paras kollega, läheinen ja isä, mikä osaan olla.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roope Salminen (@roopesalminen) on

Kuka julkkispari on mielestäsi ärsyttävin? Äänestä tästä!

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit