Golf-legenda Phil Mickelson hävisi 40 miljoonaa vedonlyöntiin

Phil Mickelson on maailman tunnetuimpia golf-pelaajia, ja myös kova vedonlyöjä (Kuva: Wikimedia Commons)

Jokainen on varmasti kuullut tarinoita sellaisista henkilöistä, jotka ovat voittaneet suuria potteja ja sen jälkeen palanneet takaisin kohti tavallista arkea.

Vaikka toisille käykin mäihä, eivät kaikki näemmä osaa pelata vastuullisesti.

Samaa kovaa kohellusta on päästy näkemään myös legendaarisen golfpelaajan kohdalla. Phil Mickelson onnistui parhaimpien vuosiensa aikana tuhlaamaan jopa 40 miljoonan dollarin edestä varoja vedonlyöntiin golfin pelailun yhteydessä.

Phil on tuttu näky esimerkiksi Reetun suosimalla Golf-kentällä, joka sijaitsee rapakon takana Floridassa.

Lämpimällä kentällä voikin nähdä myös useita muita julkimoita säännöllisesti pelaamassa. Onhan kentällä nähty myös useita Yhdysvaltojen presidenttejä, joten mistään turhasta pelipaikasta ei voida isojen pelien keskuudessa puhua.

Mistä kaikki alkoi?

Nuori Phil Mickelson Asian Tourilla (Kuva: Wikimedia Commons)

Tunnetusti kaikilla meistä ei ole taskussa 40 miljoonaa dollaria. Kyseessä on niin suuri summa, että sen avulla voisi varmasti elellä rattoisasti todella pitkän aikaa.

- ILMOITUS -

Phil “Lefty” Mickelson ei kuitenkaan halunnut sijoittaa kaikkia voittajansa perinteiseen tapaan, vaan hänellä oli niille parempia ja hieman viihteellisempiä suunnitelmia.

Mistään köyhästä henkilöstä ei voida puhua, sillä vielä tänäkin päivänä eeppisen putkensa jälkeen Philillä on hallussaan omaisuutta yli 300 miljoonan dollarin edestä.

Kuinka Phil Mickelson sitten onnistui saavuttamaan tämän suuren omaisuutensa? Jotkin lukijamme saattavatkin tunnistaa hänet siitä, että hän on voittanut 2000-luvun alussa paljon mainetta ja kunniaa golf-pelaajien keskuudessa.

Yhteensä Mickelson on voittanut uransa aikana 45 PGA Tour -mestaruutta, joka on maailman kahdeksanneksi paras saavutus ikinä. Mickelsonilla on huikeat:

  • 3 Masters Tournament voittoa
  • 2 PGA Championship voittoa
  • 1 The Open Championship voitto
  • Ja 6 kappaletta 2. sijoja tai jaettuja 2. sijoja U.S. Openissa, jota hän ei ole voittanut kertaakaan.

Tämän lisäksi hänellä on myös taskussaan useita muita voittoja, kuten esimerkiksi:

  • 11 European Tour -voittoa
  • 4 PGA Tour Champions -voittoa
  • Challenge Tour -voitto
  • Asian Tour -voitto

Nykyään jo 52-vuotias Phil pelasi urallaan todella paljon, ja voittoja on tullut vino pino. Vaikka suurin osa voitoista onkin tapahtunut jo 10-vuotta sitten, ei hän vieläkään ole eläköitynyt.

Viimeisin tärkeä voitto oli hänellä 2021 PGA Championship -turnauksessa, jonka avulla hänestä tuli vanhin voittaja turnauksessa koskaan.

Tylsät matkat avittivat pelaamista vedonlyöntiin

Yksi asia jota Phil ei varmasti osannut odottaa rahapelaamisen kanssa oli se, että sitä tulisi tapahtumaan etenkin matkojen aikana.

Vuosien 2010 – 2014 aikana hän nimittäin onnistui lyömään vetoja sekä asettamaan panoksia niin, että tappiota kertyi yhteensä 40 miljoonan dollarin edestä.

Tarkkaa tietoa vedoista ei ole, mutta on oletettavaa että osa niistä on myös tapahtunut golfkentällä muita pelureita vastaan. Tämä on melko normaalia ammattipelaajien keskuudessa.

Mickelson on varmasti ollut myös ns. VIP-pelaaja eri vedonlyöntisivustoilla koska hän pelasi niin isoilla panoksilla. Hänelle on varmasti tarjottu myös vedonlyöntibonus jos toinenkin, sillä tämmöisistä isoista pelaajista pidetään hyvää huolta. Bonuksia saa nykypäivänä kyllä kaikki muutkin pelaajat, ja niillä saa enemmän vastinetta rahoille.

40 miljoonaa on todella suuri summa, joten on mukava tietää että pelaaminen on palannut takaisin kontrolliin myöhemmässä vaiheessa. Nykyään vedonlyönti ei enää siis vaikuta olevan ongelma Mickelsonille.

Nykyään vastuullisuus on tärkeämpää

Pelaajat sekä vetoja tarjoavat sivustot arvostavat nykyään vastuullisuutta huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin.

Esimerkiksi Philille olisi varmasti ollut mukavaa, mikäli tarjolla olisi ollut pelaamista rajoittavia työkaluja. Kuten esimerkiksi tappioita laskeva mittari tai talletusten määrää rajaava dollarimäärä.

Nykyään eri vedonlyöntisivustot tarjoavat useita eri työkaluja tätä varten. Pelaa voivat asettaa itselleen sellaiset rajat, joiden avulla he voivat pelata valitsemiaan pelejä oman budjetin puitteissa. Kun rajat on kerran itselleen asettanut, ovat ne aina voimassa eikä niitä pääse nopeasti muuttamaan.

Jos muuten haluat seurata Mickelsonin pelejä jatkossakin niin hän allekirjoitti kymmenien miljoonien (ehkä jopa 100 miljoonan) sopimuksen uuden LIV Golf -turnaussarjan kanssa. LIV Golf on täysin uusi kilpailija PGA-tourille, jonne on jo siirtynyt moni maailman kärkinimistä.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Luitko jo nämä?

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]